Στην Ελλάδα δεν τον είδαμε πολύ, παρότι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τον ξεχώρισε από το (μακρινό) καλοκαίρι του 2012. Παρά ταύτα: αυθεντικό προϊόν των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού, που κάνει τη δική του καριέρα στα… ξένα και ετοιμάζεται μάλιστα για μια μεταγραφή «ιστορικού» χαρακτήρα. Ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης της Στουρμ Γκρατς. Ο 24χρονος διεθνής αριστερός μπακ που ετοιμάζει βαλίτσες για την Αγγλία. Για την περίφημη Λιντς του παρελθόντος, που δίνει τη δική της μάχη για ολική επαναφορά στην Πρέμιερ Λιγκ. Πώς έχει το θέμα: ο Λυκογιάννης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ακριβώς για αυτόν τον λόγο προσείλκυσε το ενδιαφέρον πολλών (μεταξύ άλλων και της ΑΕΚ). Πρόλαβε όμως η Λιντς που φέρεται ότι τα έχει βρει και με τη Στουρμ Γκρατς, προκειμένου με ένα μικρό αντίτιμο να μπορέσει να εντάξει τον ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της από τον επόμενο μήνα. Ποιος είναι ο προπονητής της Λιντς; Και αυτό έχει το ενδιαφέρον του, διότι ο Τόμας Κρίστιανσεν είναι που έχει προχωρήσει το θέμα. Και την επιλογή και την κατάσταση που βρίσκεται μια ανάσα από τις υπογραφές! Τι σας θυμίζει το όνομα Κρίστιανσεν; Τον ισπανό τεχνικό που ήταν πέρυσι στο τιμόνι του ΑΠΟΕΛ και που το καλοκαίρι ακούστηκε και για τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το συμβόλαιο που προτείνουν οι Αγγλοι στον Λυκογιάννη ξεπερνά ετησίως τα 350.000 ευρώ. Και όσο για τον αριστερό μπακ που θα καταλήξει στην ΑΕΚ; «ΤΑ ΝΕΑ» αποκάλυψαν το όνομά του πριν από δύο εβδομάδες. Ο Ρότσα του Παναιτωλικού.

Ο ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΪ

Γενικότερα ο Παναιτωλικός έχει την τιμητική του αυτόν τον καιρό. Το ρόστερ του. Ο Ρότσα είναι στο στόχαστρο της ΑΕΚ ως εναλλακτική για το αριστερό άκρο της άμυνας και ο Ενέα Μιχάι στο… σημάδι του ΠΑΟΚ. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός που εάν και εφόσον θα αποτελέσει επιλογή του Ιανουαρίου για τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο –γεννημένος στη Ρόδο –Μιχάι έχει 11 συμμετοχές φέτος. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2020.

ΓΙΑ ΚΑΡΝΕΖΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΝΟ

Σε αναζήτηση τερματοφύλακα η Μπριζ. Η πρωτοπόρος του βελγικού πρωταθλήματος θέλει άμεσα ενίσχυση στον άσο και δικός της άνθρωπος ψάχνει ήδη… στα ελληνικά ενόψει Ιανουαρίου. Συγκεντρώνει πληροφορίες βασικά για τον Ορέστη Καρνέζη (που δεν παίζει στη Γουότφορντ), αλλά πλέον και για τον Στέφανο Καπίνο, ο οποίος δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ατζέντηδες υποστηρίζουν πως το θέμα –ειδικά με τον Καρνέζη –μπορεί όντως να προχωρήσει.

«ΠΟΡΤΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΔΗ

Χωρίς ομάδα ο Χρήστος Αραβίδης, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται θα το σκεφτεί αρκετά έως ότου πάρει την απόφασή του. Δεν θα συμφωνήσει με τη μία. Πόσω μάλλον με τον Πλατανιά που, όπως φαίνεται, θα πρέπει να φέρει τα πάνω κάτω για να παραμείνει στην κατηγορία. Οι Κρητικοί κατέθεσαν πρόταση στον άλλοτε αρχηγό της ΑΕΚ. Η απάντηση που έλαβαν όμως ήταν αρνητική.

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΧΟ

Εχει ήδη προχωρήσει σε μια αλλαγή στον πάγκο του ο Απόλλωνας. Η εικόνα όμως δεν αλλάζει και η βαθμολογική θέση δημιουργεί… ανασφάλεια. Τόση όση να θεωρείται πιθανή ακόμη και τις επόμενες ημέρες μία ακόμη «αντικατάσταση» προπονητή. Και όπως θα καταλάβατε ήδη από τον τίτλο; Ναι, το όνομα του Γιώργου Παράσχου ακούγεται. Εχει σημασία ωστόσο πρωτίστως το αυριανό αποτέλεσμα. Το… ταμείο της αναμέτρησης του Απόλλωνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

ΚΑΙ ΓΙΑ… ΠΑΣΑΛΙΔΗ

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου ο Ολυμπιακός. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, οι Ερυθρόλευκοι θέλουν άμεσα να επενδύσουν σε έναν ακόμη έλληνα κεντρικό αμυντικό. Και να το κάνουν φυσικά με θέα στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ποιος είναι ο εκλεκτός; Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης του Αστέρα Τρίπολης. Προχωρημένο, λένε. Πάρα πολύ προχωρημένο. Ισως περισσότερο και από του… Μαυροπάνου!