Ο Πίνδαρος έλεγε «κρέσσων γαρ οικτιρμού φθόνος» και η γιαγιά «καλύτερα να σε ζηλεύουν παρά να σε λυπούνται».

Οι δοκησίσοφοι μέμφονται τον Ολυμπιακό γιατί τερμάτισε τελευταίος σε έναν όμιλο που πολύ πιθανόν να αναδείξει και τον επόμενο πρωταθλητή Ευρώπης. Τον οικτίρουν γιατί κατέκτησε μόλις έναν βαθμό. Ας θυμίσουμε λοιπόν στους ειδικούς πως από το 2000 μέχρι σήμερα χωρίς βαθμό έχουν τερματίσει οι Φενέρμπαχτσε, Αντερλεχτ, Βιγιαρεάλ, Μαρσέιγ, Μπενφίκα και Μπριζ και με έναν οι Ρόμα, Σοσιεδάδ, Γαλατάσαραϊ. Φέτος επίσης τέθηκαν νοκάουτ η ημιφιναλίστ της περσινής σεζόν Μονακό, η Ντόρτμουντ και η Ατλέτικο του Σιμεόνε, των μεγάλων ονομάτων και του νεότευκτου σταδίου.

Οι δοκησίσοφοι κατηγορούν τον Ολυμπιακό για σύλλογο-σουπερμάρκετ. Αναρωτιέμαι πώς πρέπει να χαρακτηριστούν σύλλογοι όπως η Λίβερπουλ, η Τσέλσι και τόσοι άλλοι που έχουν δεκάδες παίκτες εδώ κι εκεί. Αναφέρονται επίσης σε αποτυχημένες μεταγραφές και σε «παλτά». Μάλλον δεν γνωρίζουν τι έχουν καταχωνιάσει στα βεστιάριά τους οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μάντσεστερ Γ., και μάλιστα με πολύ υψηλό κόστος. Ας ρωτήσουν τον Τσιγκρίνσκι, αυτός ξέρει καλά.

Ξεχνούν επίσης πως από τον Ολυμπιακό έχουν περάσει ο Βαλβέρδε, ο Ζαρντίμ, ο Μάρκο Σίλβα και πως μόλις πρόσφατα οι Ερυθρόλευκοι ανέδειξαν έναν από τους ακριβότερους παίκτες Κ21 του κόσμου, τον Παναγιώτη Ρέτσο.

Αιδώς, Αργείοι…