Διάβασα ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντινέας είναι ο καινούργιος Πολάκης –ένας φρέσκος υβριστής των πολιτικών αντιπάλων του με γλώσσα και συμπεριφορά που ξεπερνά τα όρια. Νομίζω ότι η σύγκριση είναι άστοχη, επειδή τουλάχιστον ο Πολάκης δεν είναι ουρανοκατέβατος. Ενώ ο Κωνσταντινέας είναι απολύτως παρείσακτος.

Ο βουλευτής που εκλέγεται στην Καλαμάτα, ως γνωστόν, κατηγορήθηκε για υποκρισία που έφτανε τα όρια της ύβρεως την επομένη της πολύνεκρης πλημμύρας στη Μάνδρα. Γιατί κατηγορήθηκε; Επειδή τη νύχτα διασκέδαζε στα χοροπηδάδικα, αλλά το πρωί έσπευσε στην τηλεόραση έτοιμος να αποδώσει ευθύνες στη δήμαρχο για ένα θέμα τις λεπτομέρειες του οποίου αγνοούσε. Το τέχνασμα αποκαλύφθηκε και υπό κανονικές συνθήκες ο εν λόγω θα είχε σπεύσει να κρυφτεί από ντροπή.

Αλλά για πρόσωπα όπως ο Κωνσταντινέας, ντροπή δεν υπάρχει. Ετσι, τις προάλλες, ξανά στην τηλεόραση απέναντι στον Αδωνι Γεωργιάδη, γνωρίζοντας ότι θα γίνει μνεία στο συγκεκριμένο περιστατικό, είχε προετοιμαστεί για μια εξαιρετική χυδαιότητα: παρουσίασε μια φωτογραφία με τον πολιτικό αντίπαλό του και τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου εν ευθυμία. Τους επέκρινε μάλιστα επειδή γλεντούσαν. Ο Γεωργιάδης πρέπει να συγκρατήθηκε για να μη διαπράξει αδίκημα – και έπραξε άριστα, διότι οποιοσδήποτε σοβαρός πολίτης πρέπει να αυτοσυγκρατείται απέναντι σε υβριστές.

Ο καημένος ο Κωνσταντινέας… Είχε προετοιμαστεί να κατηγορήσει τον αντίπαλό του επειδή διασκέδαζε. Αν το έκανε να φανεί σαν συμψηφισμός, ο Γεωργιάδης θα έμοιαζε υποκριτής και ψεύτης όπως κι ο ίδιος. Κουτοπονηριές.

Τέτοιου τύπου αντιπάλους, προφανώς, δεν αξίζει να τους παίρνεις στα σοβαρά. Ποιος σεβασμός θα μπορούσε να αξίζει στον βουλευτή Κωνσταντινέα ο οποίος, πριν λίγο καιρό, επιχειρούσε να πουλήσει το παραμύθι ότι πασχίζει για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας σε όλο τον κόσμο, επειδή λέει «ο ευρωπαϊκός πολιτισμός δεν θα υπήρχε εάν δεν είχε επινοηθεί η γραφή», η ελληνική γραφή δηλαδή που έχει ένα «οικονομικό δημοκρατικό αλφάβητο» σχετικώς εύκολο στη χρήση του. Ο,τι να ‘ναι. Τουτέστιν, μια παπάτζα για να τσιμπήσει ο βουλευτής καμιά αναφορά στο Ιντερνετ.

Δεν τσίμπησε καμία. Γι’ αυτό το γύρισε στην «πολακική» αντιπολίτευση. Αλλά, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν μπορεί να είναι ούτε Πολάκης ούτε τίποτα. Δεν κάνει ούτε για τη δουλειά του υβριστή. Οπότε τι να κάνει; Μαθαίνω ότι είναι φούρναρης στην Καλαμάτα. Ας αφήσει τη γλώσσα στην ησυχία της κι ας μάθει τουλάχιστον να φτιάχνει καλά πολύσπορα.