Το πόσο σημαντική είναι η θέση του τερματοφύλακα και πώς εξελίσσεται στον χρόνο, το απέδειξε το βράδυ της Κυριακής ο Τσιντώτας. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ όχι μόνο έκανε μεστή εμφάνιση απέναντι στον Λεβαδειακό, αλλά επιβεβαίωσε ότι ο σύγχρονος «άσος» πρέπει να έχει και καλή επαφή με τα πόδια. Θα θυμάστε, ασφαλώς, ότι το δεύτερο γκολ της ομάδας του Χιμένεθ ήρθε ύστερα από εντυπωσιακό και μακρινό βολέ. Να αφήσουμε όμως να τα πει καλύτερα ένας ειδικός, ο προπονητής γκολκίπερ και «δάσκαλος» Βασίλης Αλεξούδης: «Ο Τσιντώτας έχει πολλά προσόντα. Είναι επιθετικός τερματοφύλακας, αυτό χρειάζεται ειδικά μια μεγάλη ομάδα. Μιλάμε για το Α και το Ω στη σημερινή εποχή. Καλές αντιδράσεις και ικανός στα πόδια. Διορατικός, ώστε να βγάλει αμέσως μπροστά τους συμπαίκτες του και να βρουν απροετοίμαστη την αντίπαλη άμυνα. Ολα αυτά έχουν, πλέον, τεράστια σημασία». Ο έμπειρος και αρμοδιότερος όλων να μιλήσει, Αλεξούδης, εξήγησε με λίγες κουβέντες τι ακριβώς συνέβη στη Λιβαδειά και πώς με συνοπτικές διαδικασίες μπήκε ένα γκολ, όχι από αδράνεια οπισθοφύλακα, αλλά από τη σωστή κίνηση-πάσα ενός γκολκίπερ: του Τσιντώτα. Αλλωστε, είχαμε να κάνουμε με αγωνιστική που έλαμψαν όσοι υπερασπίζονται εστίες. Από τον Πασχαλάκη (παρεμπιπτόντως, ανανέωσε έως το 2019 στον ΠΑΟΚ) και τον Τσιντώτα, μέχρι τον αίλουρο Γιαννιώτη που με «ανάποδο χέρι» απέκρουσε πέναλτι εντυπωσιακά και ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στον Ατρόμητο στα Περιβόλια. Αν αυτό δεν ονομάζεται καθοριστική συμβολή σε επιτυχία, τα λόγια χάνουν το νόημά τους.

Ρέτσος

Σύμφωνα με το ποδοσφαιρικό παρατηρητήριο του Νοσατέλ, βρίσκεται στη λίστα με τους 100 παίκτες κάτω των 21 ετών την Ευρώπη. Μάλιστα, η αξία του διεθνούς αμυντικού της Λεβερκούζεν ανέβηκε κατά 5% σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο και έφτασε ήδη στα 14,2 εκατ. ευρώ. Ολο και ψηλότερα κοιτά ο νεαρός μπακ.

Υποδοχή

Εντυπωσιακός ο τρόπος που υποδέχθηκαν οι έλληνες ομογενείς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ματς των Σέλτικς με τους Μπακς στη Βοστώνη. Οχι μόνο εμφανίστηκαν μαζικά στο γήπεδο, αλλά αποθέωσαν τον σουπερστάρ του ΝΒΑ και αυτό συμβαίνει συχνά-πυκνά στο πλέον λαμπερό πρωτάθλημα του κόσμου. Γιατί ο Greek Freek είναι απλά ακαταμάχητος.

Αντίο…

Οσοι μεγάλωσαν με το τρανζιστοράκι στο αφτί κάθε Κυριακή δεν μπορούν παρά να νιώθουν απέραντη θλίψη για την απώλεια του Κώστα Μότση, που έφυγε χθες σε ηλικία 67 ετών. Ηταν η ψυχή της εκπομπής «Μικρόφωνο στα γήπεδα» από τη συχνότητα της ΕΡΑ και η φωνή του έγινε «σήμα κατατεθέν» της κυριακάτικης ποδοσφαιρικής «ιεροτελεστίας», μεγαλώνοντας γενιές φιλάθλων. Θα τον θυμόμαστε πάντα με γλυκιά νοσταλγία για τα χρόνια της ποδοσφαιρικής αθωότητας.