Φυσικά και δεν ευθύνεται συνολικά μια ομάδα όταν ο κεντρικός της αμυντικός αποφασίζει μια παράλληλη ασίστ – πάσα στον αντίπαλο. Ούτε υπάρχει κάποια μέθοδος προπόνησης, οδηγός αποφυγής μιας προσωπικής γκάφας σαν εκείνης του Σισέ που έβαλε… φωτιά στο προχθεσινό ματς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Παιχνίδι του λάθους είναι το ποδόσφαιρο. Απλά συμβαίνει καμιά φορά, ακόμη και από τον μέχρι τώρα MVP. Αναπόφευκτη λοιπόν η ανάγκη να βρεις τον τρόπο να το αντιμετωπίσεις και να το ξεπεράσεις.

Ο ασφαλέστερος δρόμος όμως, είναι να αποφύγεις αυτό το αντάμωμα. Κάτι σαν «μακριά και αγαπημένοι» από τέτοιες υποθέσεις. Και ο Ολυμπιακός λες και έχει μαγνήτη. Πηγαίνει και κολλάει στις ίδιες αγωνιστικές ιστορίες. Το Σάββατο βρέθηκε για έκτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα να διαχειρίζεται την είδηση πως ο αντίπαλος άνοιξε το σκορ. Ναι, καμία αντίρρηση πως το γύρισε. Οπως έκανε με την Κέρκυρα, με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Ομως δεν είχε κάνει το ίδιο με τον Αστέρα (1-1) και τον Ατρόμητο (0-1) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και κάπως έτσι χάθηκαν πέντε βαθμοί!

Σε μια σεζόν κατά την οποία ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, οι αποφάσεις των διαιτητών παράξενες και η ατμόσφαιρα επίσης, οι πρωταθλητές πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν να δίνουν δικαιώματα με την εικόνα τους. Να συνειδητοποιήσουν πως πλέον τα περιθώρια στένεψαν και κάθε λάθος μετράει για «διπλό» (όχι σαν αυτό που πήρε ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη). Το πρόγραμμα λέει μπροστά Γιουβέντους και επίλογος στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το Σάββατο περιμένει στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός. Αν του προηγηθεί και αυτός;