Διάβασα χθες ότι ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού κ. Αρμάντο Μάριο Οσίγιος, που πλέον δουλεύει στη Μάλαγα, θέλει να πάρει στην καινούργια του ομάδα δυο κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού, τον Σέρβο Γιάγκος Βούκοβιτς και τον Ισπανό Αλμπέρτο Μποτία. Ο Σέρβος είναι πιθανό να πάει εκεί τον Ιανουάριο. Ο ποδοσφαιριστής περισσεύει στον Ολυμπιακό, που θα μπορούσε να τον δανείσει έστω με μια καλή option αγοράς. Θα μου έκανε ωστόσο μεγάλη εντύπωση, αν έφευγε ο Μποτία. Που λατρεύει την Ελλάδα και κυρίως τις τραγουδίστριές της και που θα πήγαινε στη Μάλαγα μόνο αν μπορούσε να πάρει το Fantasia Live μαζί του.

Ζευγάρι

Δεν γνωρίζω αν ο Μποτία είναι ακόμα ζευγάρι με την ποπ σταρ Ελένη Φουρέιρα ή αν οι δυο έχουν αποφασίσει κάποια διακοπή της σχέσης τους, ένα από αυτά τα αναζωογονητικά time out που συνηθίζουν τα νέα ζευγάρια. Είναι, ωστόσο, δεδομένο ότι και με την Ελένη να τα έχει χαλάσει, ο Αλμπέρτο θα βρει γρήγορα μια άλλη ελληνίδα τραγουδίστρια για να ικανοποιήσει το πάθος του για τη μουσική. Είναι περιζήτητος, όπως ήταν και ο Ρομπέρτο, πραγματικός συμπολεμιστής του στις μάχες του πάθους και των αισθημάτων. Οταν ο Ρομπέρτο έφυγε από την Ελλάδα (για την ακρίβεια όταν έφυγε από τη Γλυφάδα…), από τους πικρούς αναστεναγμούς των ελληνίδων στάρλετ χάλασε ο καιρός καλοκαιριάτικα για δυο μέρες.

Γενέθλια

Κυρίως έκλαψαν για τη φυγή του, τα 31 κορίτσια που διάλεξε κάποτε για να γιορτάσει μαζί τους σε γνωστό μπαρ στο κέντρο της Αθήνας τα γενέθλιά του: ήταν ένας εναντίον όλων και καθεμία από τις καλεσμένες του αντιπροσώπευε έναν χρόνο από τη συναρπαστική ζωή του. Ολα αυτά, ο Ρομπέρτο γυρίζοντας στην Ισπανία τα έχασε. Στην Εσπανιόλ, που πήγε πέρυσι, έπαιξε όλα κι όλα τέσσερα ματς ως βασικός. Τον άφησαν να πάει στη Μάλαγα, όπου πάλι αρχικά τον είχε φάει ο πάγκος: μέχρι τώρα έπαιξε σε μόλις 5 ματς –ίσως, όμως, η τύχη του αλλάξει γιατί την περασμένη Κυριακή στην ήττα της Μάλαγα από τη Ρεάλ έπιασε ένα πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο. Οπως και να ‘χει, τα μεγαλεία που έζησε στην Αθήνα ο ισπανός τερματοφύλακας δύσκολα θα τα ξαναζήσει. Ακόμα και η νέα του σχέση, η ισπανίδα ηθοποιός Μισέλ Κάλβο, την οποία έφερε πέρυσι ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα για να τον συνοδέψει σε μια βράβευση, δεν εντυπωσίασε κανέναν. Τα παθήματα του φίλου του πρέπει να τα βλέπει ο Μποτία. Και να τρομάζει.

Μπουζούκια

Οι σχέσεις των ποδοσφαιριστών με κοπέλες που τραγουδάνε στα μπουζούκια είναι μια ιστορία πολύ παλιά. Αν και οι ξένοι που αγωνίζονται εδώ αγαπήσουν τα μπουζούκια, μια σχέση με τραγουδίστρια θα προκύψει. Γιατί μπλέκουν ποδοσφαιριστές και τραγουδίστριες; Πρώτα από όλα γιατί ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο και τον ξοδεύουν πίνοντας καφέδες στη Γλυφάδα: τα καφέ της συγκεκριμένης περιοχής είναι θερμοκήπια μέσα στα οποία ανθίζουν όλα τα λουλούδια. Ενας άλλος σημαντικός λόγος είναι ότι τα μπουζούκια μαγεύουν τους ξένους παίκτες που περνάνε από δω: τους εντυπωσιάζει το τσιφτετέλι, ο λουλουδοπόλεμος, το πάθος που καταθέτουν οι κοπέλες που ξέρουν όλα τα τραγούδια. Οι πιο πολλοί έχουν ακούσει για αυτά πριν έρθουν εδώ από συμπαίκτες τους που έχουν περάσει από την Ελλάδα προηγουμένως. Πριν από κάθε Ρομπέρτο και κάθε Μποτία έχει περάσει από την αθηναϊκή νύχτα, γράφοντας τη δική του ιστορία, ο Ραούλ Μπράβο. Σε κάθε Πολωνό που έρχεται στην Ελλάδα κάτι θα πει ο Ζεβλάκοφ. Στον τίμιο Πορτογάλο που θα υπογράψει σε ομάδα της Αθήνας σίγουρα θα μιλήσουν ο Μασάδο και ο Ζέκα. Στον Αραούχο, μπορεί να εξηγήσει τα πάντα ο άρχοντας Σάχα, που ήταν καλύτερος στα νυχτοπερπατήματα από ό,τι στις εξόδους. Σέρβοι και λοιποί Βαλκάνιοι ξέρουν τα τραγούδια απέξω.

Εvent

Πρόσφατα, όταν ήρθε η Εθνική Κροατίας να αγωνιστεί στην Αθήνα, το βράδυ, μετά το τέλος του ματς, ο Πράνιτς κι ο Σίντελφεντ πήραν τον Μόντριτς και μερικούς ακόμα συμπαίκτες τους και τους έκαναν την πρέπουσα ξενάγηση. Για να γίνει ακόμα πιο όμορφη η βραδιά, οι Ελληνες δημοσιογράφοι, που τους συνόδευσαν, πήραν και κάποιες φίλες μαζί τους –κορίτσια πρόθυμα να ανέβουν σε ένα τραπέζι, αν το κέφι χτυπήσει κόκκινο. Από το event βγήκαν και κάμποσες φωτογραφίες –μια έφτασε στα χέρια της κυρίας Μόντριτς που έγινε έξαλλη, αλλά συγχώρεσε τον σύζυγο τελικά. Η αγάπη για την Τέχνη βρίσκει κατανόηση.

Iσως

Με την ίδια κατανόηση (και αρκετό θαυμασμό ομολογώ…) είχαν αντιμετωπίσει τον Αντονι Μουνιέ όταν το καλοκαίρι, μετά την υπογραφή του στον ΠΑΟ, δήλωσε ότι του αρέσει ο έλληνας τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός: λέγεται ότι μετά τη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του ο Μουνιέ τραγούδησε και μια στροφή από το σουξέ του εν λόγω, που λέγεται «Ξημερώματα». Ο Γάλλος αποδείχτηκε φιλότεχνος και φιλέλληνας. Ισως κάποτε αποδειχτεί και ποδοσφαιριστής.