Το μαρτύριο της σταγόνας ζουν στον Παναθηναϊκό. Με τους παίκτες να προπονούνται δίχως να γνωρίζουν το μέλλον, ενώ η διοίκηση προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Οταν μιλάμε για διοίκηση, εννοούμε την υπηρεσιακή, αυτή που τρέχει τις εξελίξεις. Τι νέο προέκυψε;

Μέσω του παλαίμαχου γκολκίπερ και νυν προέδρου της ΠΑΕ, Βασίλη Κωνσταντίνου, πληροφορήθηκαν χθες οι παίκτες την εξής πρόταση: να λάβουν τώρα το 40% της δόσης του Οκτωβρίου και το άλλο 60% τον Ιανουάριο, όταν και θα έρθουν χρήματα μέσω δόσης από την πώληση του Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αΐν. Φυσικά, όλα αυτά θα διασφαλιστούν με ιδιωτικά συμφωνητικά, καθόσον οι παράγοντες αυτό επιθυμούν και όχι να αφήσουν αμφιβολίες στους παίκτες. Ποια ήταν η αντίδραση; Το κλίμα, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, δεν είναι αρνητικό από την πλευρά τους, με δεδομένο ότι αντιλαμβάνονται τις δυσχερείς συνθήκες και τα άσχημα δεδομένα. Ειδικά οι Ελληνες θεωρείται βέβαιο ότι έχουν μεγαλύτερη διάθεση για υπομονή. Το ζητούμενο αφορά τους ξένους. Οι σκέψεις για προσφυγές δεν λείπουν, ωστόσο όλα κρίνονται και από τις υπάρχουσες προτάσεις που έχει ο καθένας. Η αρχική σκέψη, πάντως, είναι να πάρουν όσα τους υποσχέθηκαν αμέσως και εν συνεχεία να περιμένουν μέχρι τις αρχές του ’18 για το υπόλοιπο της δόσης. Τι κερδίζει ή τι θα κερδίσει έτσι ο Παναθηναϊκός; Θα αγοράσει λίγο παραπάνω χρόνο, οπωσδήποτε θα πάει μέχρι τον Ιανουάριο, πιθανόν θα πουληθεί κι άλλος παίκτης, ενώ δεν αποκλείεται να κυλήσει στους ίδιους ρυθμούς όλη η σεζόν. Χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι το μεγάλο πρόβλημα του Τριφυλλιού θα έχει λυθεί. Για μπαλώματα μιλάμε, αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας.

Mυστήριο

Θα βάλουν ή όχι τους διεθνείς τους οι Αιώνιοι κόντρα στον Κόροιβο και τα Τρίκαλα την Κυριακή; Σύμφωνα με τον κανονισμό πρωταθλήματος μπάσκετ, η αδικαιολόγητη απουσία των διεθνών από την Εθνική επισύρει ποινή για τις ομάδες τους (μηδενισμός) εφόσον συμμετέχουν σε αγώνα και γίνει ένσταση από αντίπαλη ομάδα.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς την επόμενη Κυριακή πάει στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και επίσης εκεί θα προκύψει θέμα (σε περίπτωση ένστασης) αν παίξουν οι Πρίντεζης, Μάντζαρης, Παπανικολάου και Παπαπέτρου.