Κάτι που κατάλαβα, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή για τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο και τις σχέσεις του με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, είναι ότι στην Ελλάδα καταφέραμε να γελοιοποιήσουμε και το σοβαρότατο επάγγελμα του εμπόρου όπλων. Οσοι μεγαλώσαμε με τον Κασόγκι περνάμε μέρες κατάθλιψης…

Μοίρα

Ως γνωστόν ο Παπαδόπουλος είχε γίνει γνωστός στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν εκπροσωπούσε τον κ. Ιβάν Σαββίδη, τον καιρό που αυτός πρωτοεκδήλωσε ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ: ο πατέρας του ο Ηλίας είναι με τον μεγαλομέτοχο φίλοι. Μετά από εκείνη του τη δουλειά, ο Βασίλης ξαναεμφανίστηκε στο προσκήνιο ως άνθρωπος που εκπροσωπεί Σαουδάραβες. Εδώ και δεκαπέντε μέρες έχει γίνει πρώτη φίρμα, καθώς όλοι ψάχνουν ποιος από την Ελλάδα τους τον σύστησε, πώς βρήκε άκρη, πώς γίνεται να κάνει αυτή τη δουλειά κάποιος με καταδίκες κ.τ.λ. Η μοίρα είναι πραγματικά άδικη. Διότι αν κάποιος, που έχει γίνει γνωστός από το πέρασμά του από το ποδόσφαιρο, έπρεπε να είναι σήμερα πρώτο όνομα σε εφημερίδες και δελτία για σχέσεις με Σαουδάραβες, αυτός είναι ο μεγάλος Βλάσης Τσάκας! Ο μόνος πραγματικός εκπρόσωπος Σαουδαράβων που όλοι αναγνωρίζουμε.

Λοιδορεί

Τι κάνει σήμερα ο λατρεμένος Βλάσης; Αν κρίνω από τις αναρτήσεις του στη σελίδα του στο FB απολαμβάνει το σεργιάνι του στον κόσμο των social media, λοιδορώντας τους πάντες για τα όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟ. «Oταν πριν έξι χρόνια φάγαμε τον πόλεμο της αρκούδας από μια ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή καταιγίδα, κανείς δεν άκουγε. Οταν φέραμε τον πρίγκηπα Φαϊζάλ με μια τραπεζική επιταγή 28εκ ευρώ, με δικαιούχο τον Παναθηναϊκό και ένα business plan οντως ελκυστικότατο, όλοι αυτοί οι μάγκες, αφού έκαναν τα πάντα για να χαλάσει το ντηλ, κατάφεραν να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό, κάνοντας την κορυφαία ελληνική ομάδα καφενείο για τον κάθε πικραμένο» καταγγέλλει στις 26 Σεπτεμβρίου δίνοντας ιδέες για νέες επιχειρήσεις: «καφενείο για πικραμένους» δεν είχε σκεφτεί ν’ ανοίξει κανείς.

Κάποτε

Στις 5 Οκτωβρίου, ο ίδιος πληγωμένος άνθρωπος, που θα μπορούσε να γίνει κάποτε και ήρωας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή π.χ., συνιστά ηρεμία. «Ο Κωνσταντίνου και ο Σιωπηλης να παίρνουν το μεροκαματάκι τους, ο Τομαζάτος να προΐσταται και ο μήνας έχει εννιά. Ας σε ξευτυλιζει ο κάθε Ταυλαρίδης ( καμία μομφή για τον άνθρωπο) και ας γίνεσαι ο καημένος της παρέας. (..) Οι δημοσιογράφοι που στήριξαν με το αζημίωτο όλο αυτό φιάσκο τώρα αλλάζουν αφεντικά και προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους. Τα βλέπετε μάγκες τα ντοκουμέντα» σημειώνει.

Λόγος

Ο κατά των δημοσιογράφων λόγος (που θυμίζει λίγο Τσίπρα στα δυναμικά του…) συνεχίζεται λίγες μέρες αργότερα. «Ο Τσακας έφερε τον Πρίγκηπα Φαϊσάλ με 28 εκ ευρώ, ( επιβεβαιωμένα από νεκρούς και ζωντανούς), αλλά δεν έκανε γιατί ήταν από το Ζεφυρι. Τώρα αν στη συνέντευξη του στο Κάραβελ παρίστατο και ο επιτετραμμένος Πρίγκηπας Νάιφ της Πρεσβείας -σιγά μωρέ…» τονίζει. Και μιλώντας για τον εαυτό του, όπως ο Ιούλιος Καίσαρας, επιτίθεται: «Ο Τσακας ανθρωπάκια του 200ευρου, εκεί που έχει καθίσει και με αυτούς που έχει διαπραγματευτεί, ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα! Γι’ αυτό παιδάκια εφεξής όταν αναφέρεστε σε εμένα κάντε το επώνυμα να μπορούμε να αντιπαρατεθούμε δημόσια σε κάποια δικαστική αίθουσα. Αν τώρα νιώθετε θιγμένοι από αυτά, εγώ επώνυμα μιλώ, οπότε άντε να δούμε ποσά απίδια έχει ο σάκος» σημειώνει.

Ναΐφ

Εφερε ποτέ ο Παπαδόπουλος Πρίγκιπα Ναΐφ της Πρεσβείας; Ούτε για αστείο! Αλλά είπαμε. Η μοίρα είναι άδικη…

Αγάπη

Αν κάτι του έχει μείνει του Βλάση και δεν έχει ξενιτευτεί για τη Σαουδική Αραβία, είναι η αγάπη του απλού κόσμου που αναγνωρίζει όσους για αυτή τη χώρα έκαναν θυσίες. «Βλάση δεν νομίζεις ότι ήρθε η ώρα να βγεις μπροστά και να φέρεις επενδυτή;» τον ρωτά κάποιος στις 21 Σεπτεμβρίου. «Αγαπητέ κε Τσάκα μόνο εσείς μπορείτε με έναν τρόπο να φέρετε σε επαφή τον υποψήφιο επενδυτή με την ΠΑΕ» τονίζει ένας άλλος ακόλουθός του λίγες μέρες αργότερα. Στις αρχές Οκτωβρίου του ζητάνε τη γνώμη και για το ενδιαφέρον των Κινέζων για τον Παναθηναϊκό και το αν είναι υπαρκτό. Μολονότι ο Βλάσης έχει ειδικότητα στους Σαουδάραβες, δεν ζηλεύει και εξηγεί: «Το ενδιαφέρον είναι δεδομένο και μάλιστα εκδηλώθηκε επίσημα τον Μάη, αλλά…».

Νότης

Αναρωτιέμαι μήπως όλα αυτά με τον Παπαδόπουλο έγιναν για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος, να ξεχάσει δηλαδή τον μόνο αληθινό εκπρόσωπο Σαουδαράβων. Αν υπήρχε ο Τσάκας στη συμφωνία με τους Σαουδάραβες, όχι μόνο θα είχε πάει στη Βουλή και θα τα είχε εξηγήσει όλα, αλλά θα είχε παρκάρει και τις καμήλες με τα πετροδόλαρα στο προαύλιο για να μη ρωτάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πού είναι τα λεφτά. Και δεν θα χρειαζόταν καμία αναφορά σε κάποιον Τζον Σφακιανάκη: τον ίδιο τον Νότη θα είχε φέρει ο Βλάσης. Αν κι ο Καμμένος, από όσο θυμάμαι, προτιμάει τον Πλούταρχο…