Θα ξεκουραστεί, λοιπόν, ο Σταύρος Μάνταλος για τη διαιτησία του στο Περιστέρι. Εκεί, αδίκησε και τους δύο αντιπάλους, τόσο τον Ατρόμητο όσο και τον Παναθηναϊκό. Ποιον λιγότερο και ποιον περισσότερο, μάλλον δεν είναι το μείζον. Επρόκειτο για αλλοπρόσαλλη διαιτησία και αποδείχθηκε πως ακόμη και οι πλέον έμπειροι διαιτητές κάνουν σφάλματα. Μεγάλα. Λες και χειρουργούν χωρίς αναισθητικό. Ανεξάρτητα με τις τοποθετήσεις των ιθυνόντων, δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα όσοι υποστηρίζουν ότι το φετινό επίπεδο της διαιτησίας είναι χειρότερο από κάθε άλλη φορά. Τα λάθη αρκετά, αδικίες έχουν νιώσει όλοι, αλλά το ζητούμενο εδώ δεν είναι να μοιράζονται ισομερώς τα φαλτσοσφυρίγματα. Γιατί συμβαίνει αυτό πρέπει να εξετάσουν οι αρμόδιοι. Πώς και γιατί οι βοηθοί χάνουν οφσάιντ μπροστά στα μάτια τους και πώς οι διαιτητές καταλογίζουν πέναλτι σε μαρκαρίσματα πασιφανή εκτός περιοχής και αγνοούν τρανταχτές περιπτώσεις μέσα στο «κουτί». Υπό αυτή την έννοια τα παράπονα θα συνεχιστούν και οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας των ομάδων δεν θα σταματήσουν να βγαίνουν. Μαγικό ραβδί δεν υπάρχει. Μάλλον έχουμε να κάνουμε με γενιά ατάλαντων που βγήκαν στον αφρό από σπόντα ή δημόσιες σχέσεις, χωρίς να το αξίζουν.

Σε ρόλο διαιτητή

Τη στιγμή που η διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και η Βασιλεία Καραχάλιου έχουν πάει στα άκρα την κόντρα, με την πρώτη να έχει ασκήσει πειθαρχική δίωξη στην αθλήτρια και την αθλήτρια να ζητά δικαστικά τα πρακτικά από το συμβούλιο όπου είχε συζητηθεί το θέμα της, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος σε ρόλο διαμεσολαβητή πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει να βρεθούν οι δύο πλευρές στο ίδιο τραπέζι, παρουσία και του ιδίου, για να βρουν λύση χωρίς να πληγώνονται άλλο το άθλημα και η αθλήτρια.

Πληρωμή

Σάλος πανευρωπαϊκός έχει προκύψει από την ακύρωση του γκολ του Λιονέλ Μέσι στο Μεστάγια κόντρα στη Βαλένθια. Θα θυμάστε, ασφαλώς, ότι η μπάλα πέρασε ξεκάθαρα τη γραμμή, αλλά ο επόπτης κοιτούσε τον έναστρο ουρανό. Θέλετε μια διαφορετική εξέλιξη; Στοιχηματική βρετανική εταιρεία αποφάσισε να πληρώσει κανονικά κάποια χαμένα στοιχήματα, όπως το τελικό σκορ «1-2» και επίσης «σκόρερ πρώτου γκολ ο Μέσι». Αυτή κι αν είναι κόκκινη κάρτα στους διαιτητές. Κανονικό άδειασμα.