Ο Αλέξης Τσίπρας, στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή, κατηγορήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι καλύπτει τον Πάνο Καμμένο επειδή είναι δεμένος χειροπόδαρα μαζί του. Του υπέβαλε ορισμένα ουσιαστικά ερωτήματα. Γιατί ενεπλάκη μεσάζων στην πώληση, κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο; Γιατί δεν ενημερώθηκε η Βουλή για την ύπαρξη μεσάζοντα; Γιατί ενώ η Βουλή ενημερώθηκε για 300.000 βλήματα, συζητιόταν η πώληση στη Σαουδική Αραβία μόνο 100.000, πού θα πήγαιναν τα υπόλοιπα; Πώς ανέχεται να έχει εταίρο ένα πρόσωπο, όπως ο Καμμένος, που ισχυριζόταν ότι δεν γνώριζε τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο, κάτι που διαψεύδεται από τα έγγραφα (επικαλέστηκε επιστολή του Παπαδόπουλου προς την εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα);

Ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε τίποτα, είπε απλώς τα γνωστά. Τον πολεμούν ο Τύπος, τα διαπλεκόμενα, τα συμφέροντα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σκελετούς στην ντουλάπα του, η Ζίμενς, τα παραδεισένια νησιά, ο «Κήρυκας». Αφού φλυάρησε επαναλαμβάνοντας την ύλη που έχει απομνημονεύσει, υιοθέτησε και τη θεωρία συνωμοσίας του Πάνου Καμμένου: του την έστησε ο πρεσβευτής στη Σαουδική Αραβία, ο οποίος νταραβεριζόταν με κάποιον μυστηριώδη κακό, κάποιον Σφακιανάκη, που ο Τσίπρας τον τοποθετεί στο γραφείο του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου –ο οποίος διέψευσε πάραυτα ότι γνωρίζει οποιονδήποτε Σφακιανάκη.

Ο Πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει στην ουσία της υπόθεσης. Θόλωσε τα νερά για να καλύψει τον συνεταίρο του, επικαλούμενος τα ίδια παραμύθια. Εχει συνηθίσει πλέον να καταπίνει τα πάντα: πρόσφατα ο υπουργός του καταδικάστηκε επειδή ζητούσε από πολίτες να λιντσάρουν πολιτικό αντίπαλό του, σε λίγες μέρες δικάζεται και στο ποινικό δικαστήριο για αυτή την υπόθεση. Ακουσε κανείς τίποτα γι’ αυτά από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η ιστορία του σκανδάλου Τσίπρα – Καμμένου, όπως το αποκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημαδεύτηκε από την ταπείνωση ενός άριστου (κατά τις μαρτυρίες) αξιωματικού, ο οποίος επικαλέστηκε απλώς τη νομιμότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους ΑΝΕΛ, παραδίδουν στην πυρά και τον πρεσβευτή και τον αξιωματικό, για να καλύψουν τον υπουργό της κυβέρνησης και ό,τι κρύβει. Ωραία συμπεριφορά, και στον στρατό και στο διπλωματικό σώμα. Τον υπουργό Αμυνας της συγχωνευθείσης σε ένα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Πίστευα ότι, όντως, υπάρχουν κάποιοι συριζαίοι που ντρέπονται. Ουδείς ντρέπεται. Αν κάποιος ντρέπεται, ας παραιτηθεί. Αλλιώς, ας το κλείσει και ας στηρίζει τον καμμένο Πρωθυπουργό και τους συνωμοσιολόγους, ακροδεξιούς εταίρους του.