Χθες ο Καμμένος έκανε ρόμπες τον Βούτση και τον Κοτζιά. Ας πρόσεχαν. Ποιος τους είπε να μπλέξουν;

Ο μεν Βούτσης κυκλοφορούσε ψευδόμενος ότι η Διάσκεψη των Προέδρων «ομοφώνως» μετέθεσε την επερώτηση για τον Καμμένο και απαγόρευσε την εξέταση από βουλευτές των απορρήτων εγγράφων που κατέθεσε ο Λοβέρδος.

Επικαλείται την μπαρούφα ότι «χρειάζονται τριάντα χρόνια για τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων κυβερνητικών οργάνων» όταν δεκάδες τέτοια έγγραφα κυκλοφορούν προ πολλού στα δικαστήρια και δικάζουν ανθρώπους –μεταξύ άλλων, τον Ακη!

Πριν λαλήσει ο πετεινός η δήθεν «ομοφωνία» διαψεύστηκε. Τελικά μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ (ούτε καν ο Δ. Καμμένος των ΑΝΕΛ) ψήφισε τη μετάθεση –συν ο Δανέλλης του Ποταμιού που (απ’ ό,τι μου λένε) βρίσκεται αλλού…

Η μετάθεση μάλιστα αποφασίστηκε κατά παράβαση του άρθρου 135, 8 του Κανονισμού, σύμφωνα με το οποίο μόνο ο υπουργός στον οποίον απευθύνεται η επερώτηση μπορεί να αναβάλει τη συζήτηση και μόνο για μια φορά.

Επίορκος λοιπόν ο Πρόεδρος.

Αλλά και ρόμπα την επομένη όταν μπροστά στην κατακραυγή ο Καμμένος ανακοίνωσε ότι θα επιδείξει τα επίμαχα έγγραφα σε επιτροπή της Βουλής –άρα κατήργησε την απαγόρευση του Βούτση!

Τι θα δείξει; Ποια θα δείξει; Πόσα θα δείξει; Ουδείς γνωρίζει –Καμμένος είναι αυτός!

Ταυτοχρόνως επιστρατεύτηκε κι ο Κοτζιάς να απειλεί με δέκα χρόνια κάθειρξη όποιον διανοηθεί να μην επιδείξει «υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα».

Οποιον ασχοληθεί δηλαδή με τα απόρρητα του Καμμένου τα οποία ονομάζει «εθνικά συμφέροντα της χώρας».

Προφανώς έτσι κάνανε στην Πολωνία, την Ανατολική Γερμανία και τα καθεστώτα που θαύμαζε ο Κοτζιάς. Αλλά εδώ έχουμε δημοκρατία!

Τον άδειασε κι αυτόν ο Καμμένος –και ξέρετε κάτι; Εχει δίκιο ο Καμμένος! Εγγραφα που γνωρίζουμε όλοι αποκλείεται να μείνουν κρυφά επειδή έβγαλε ποινολόγιο ο Κοτζιάς.

Ειλικρινά απορώ πώς εγκλωβίστηκαν σε μια τέτοια ιστορία.

Γιατί ο Καμμένος δεν είπε από την αρχή πως έγινε λάθος, αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και δεν πρόκειται να ξανασυμβεί;

Γιατί ο Τσίπρας σπεύδει να κάνει τον συνήγορο του Καμμένου όταν είναι περισσότερο από προφανές ότι αυτό επιδιώκει η αντιπολίτευση;

Γιατί μετέτρεψαν σε πολιτικό ζήτημα μια ύποπτη υπόθεση που θα μπορούσε να εκκαθαριστεί πριν φουντώσει και με λιγότερες ζημιές;

Ξέρετε γιατί; Από οίηση. Από αλαζονεία. Ισως από θηριώδη βλακεία.

Ο Καμμένος, ο Βούτσης, ο Κοτζιάς, το Μαξίμου, υποθέτω ο ίδιος ο Τσίπρας, νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ανεξέλεγκτα κι ανεμπόδιστα ό,τι γουστάρουν.

Δεν μπορούν. Ετσι κατέληξαν να εξευτελίζει ο ένας τον άλλο και να εξευτελίζονται όλοι μαζί.