Την τύχη του πρέπει να ευχαριστεί ο Σταύρος Κοντονής που επί των ημερών του στο γραφείο του υφυπουργείου Αθλητισμού η Εθνική Ελλάδας δεν προκρίθηκε σε Euro και Μουντιάλ.

Σε διαφορετική περίπτωση ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης θα είχε την τύχη της βουλευτίνας από το Περού Παλόμα Νοσέδα και θα γινόταν περίγελος της ποδοσφαιρικής οικουμένης. Στη χώρα που κατάφερε να περάσει από χίλια κύματα και να προκριθεί στο Μουντιάλ για πρώτη φορά ύστερα από 36 χρόνια, η κυρία Νοσέδα είχε τη φαεινή ιδέα να προτείνει να τεθεί η ποδοσφαιρική ομοσπονδία υπό την αιγίδα του κράτους. Τι σημαίνει αυτό; Αυτόματος αποκλεισμός όλων των ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις και φυσικά από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Είναι προφανές πως η βουλευτίνα αγνοεί τους κανόνες που διέπουν το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο. Εκτός κι αν συμβουλεύτηκε τον δικό μας Σταύρο Κοντονή που είχε παρόμοιες πρωτοποριακές ιδέες, όπως και πολλοί άλλοι άσχετοι προκάτοχοί του.

Οταν όμως υπάρχουν δεκάδες λιβανιστήρια, ο καπνός δυσκολεύει τον πολιτικό να δει πιο γρήγορα την πραγματικότητα και τελικά εκτίθεται.

Η πρόταση της Παλόμα Νοσέδα φυσικά δεν πρόκειται να περάσει. Γιατί διαφορετικά ο σεισμός που σημειώθηκε από τους πανηγυρισμούς στα γκολ του Περού στα μπαράζ θα μοιάζει με παρωνυχίδα σ’ αυτό που θα επακολουθήσει στην περίπτωση αποκλεισμού.