Δεν κυλά άσχημα, ούτε όμως και πολύ ικανοποιητικά η σεζόν για τον Πανιώνιο. Η ομάδα δείχνει ένα κλικ κάτω από το περασμένο πρωτάθλημα, ενώ η ήττα στην Ξάνθη έφερε γκρίνιες και μουρμούρες. Η αντικατάσταση του Μασούντ στο ημίχρονο και η αποβολή του Οικονόμου προκάλεσαν εκρήξεις. Αποτέλεσμα; Οι δύο παίκτες έλαβαν χθες ειδοποίηση για (αναγκαστική) άδεια 30 ημερών και παράλληλα στον έλληνα αμυντικό επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Τι χρεώνουν στους παίκτες; Στον Μασούντ, πλήθος πειθαρχικών παραπτωμάτων. Και στον Οικονόμου την κόκκινη κάρτα. Το καράβι δέχεται κύματα που το αναγκάζουν να κουνιέται πολύ. Αν καταφέρει να πλεύσει σε ήρεμα νερά, στο μέλλον θα το μάθουμε. Επί του παρόντος καταλήγουμε στη διαπίστωση ότι η αποχώρηση σημαντικών στελεχών και η όχι ανάλογη της αξίας τους απόδοση ορισμένων παικτών δημιούργησαν συνθήκες που είχαν ξεχάσει στην Πλατεία. Μια μίνι κρίση κάνει την εμφάνισή της. Σε όλο αυτό το σκηνικό προσθέστε και την παραίτηση του Κόρμπου από τα καθήκοντα του αρχηγού και θα έχετε πλήρη εικόνα της κατάστασης στα ενδότερα του Πανιωνίου.

Σταυροδρόμι

Ενα τεστ για το πόσο έχει προοδεύσει ο Ολυμπιακός επί Λεμονή είναι το σημερινό ματς με τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα. Για το ότι έχει βελτιωθεί η ομάδα, ουδεμία αμφιβολία. Το ζήτημα είναι τα βήματα προς τα μπροστά που έχουν γίνει. Αν πάμε πίσω στον Σεπτέμβριο, εύκολα διαπιστώνουμε ότι με τον αφελή Χάσι ο Ολυμπιακός έπαιξε ποδόσφαιρο «όσα πάνε και όσα έρθουν» στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Με τον Λεμονή τα πράγματα άλλαξαν. Σφιχτή άμυνα, πολυπρόσωπο κέντρο και ψευτοκυνηγοί σε κρίσιμα ραντεβού. Απόψε όμως απαιτείται γκολ. Αν όντως υπάρχουν σοβαρές φιλοδοξίες πρόκρισης. Αρα το πλάνο επίθεσης θα έχει ενδιαφέρον να φανεί πώς θα υποστηριχθεί και πόσο θα νιώσει πίεση η Σπόρτινγκ.

Κορυφή

Πρωτιά για τον Ρόμπιν Ολσεν στη Σουηδία. Τον θυμάστε, αλήθεια; Πρόκειται για τον «κίπερ» του ΠΑΟΚ τη σεζόν ’15-’16, που όμως αγωνίστηκε σε μόλις 11 ματς και έμεινε στη μνήμη για κάποιες απίθανες γκέλες του. Τελικά άφησε την Τούμπα, κατέληξε στην Κοπεγχάγη, σταμάτησε τους Ιταλούς και προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για να αποδειχθεί πως ο σχεδόν δίμετρος σουηδός «άσος» δεν ήταν τόσο επιπόλαιος κάτω από τα δοκάρια, απλά άλλαξε τρόπο προπόνησης και φυσικά αμυντικούς. Εκεί βρισκόταν το θέμα, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν είχαν αρκετή υπομονή.