Μπορεί στην τελική σούμα ένας βαθμός να μη δείχνει τόσο εντυπωσιακός όσο μια μεγάλη νίκη, αλλά όταν έρχεται με αυτόν τον τρόπο όπως χθες ή όπως στην Ξάνθη πριν από μερικές εβδομάδες, είναι από αυτούς που χαρακτηρίζονται «σημάδι τίτλου».

Γενικά φέτος η ΑΕΚ το έχει κάνει αρκετές φορές κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, με αποκορύφωμα το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όπου σκόραρε και νίκησε (1-0) κόντρα στη ροή του αγώνα με δέκα παίκτες.

Στην Ξάνθη με αριθμητικό πλεονέκτημα θα ήταν καταστροφή εάν δεν έπαιρνε έστω κάτι, όπως έκανε επίσης στο φινάλε (1-1), ενώ και στη Λεωφόρο σε ένα ντέρμπι που της είχε στραβώσει άσχημα έδειξε χαρακτήρα και είχε και τύχη, η οποία ως γνωστόν βοηθάει τους τολμηρούς.

Το γκολ του Λιβάγια ήταν πολύ πιο δύσκολο από αυτό που έχασε, αλλά στη σούμα της ψυχολογίας αυτό μετράει διπλό, καθώς ήδη βγάζει εκτός τίτλου (και ας είναι ακόμα νωρίς) έναν εκ των διεκδικητών.

Ο Παναθηναϊκός με τη συγκομιδή (και κυρίως την εμφάνιση) εκτός έδρας αλλά και τα τρομερά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν μπορεί να ακολουθήσει ακόμα για πολύ, καθώς θα έχει αποχωρήσεις βασικών παικτών και μεγαλύτερη εσωστρέφεια.

Οι παίκτες της ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ (απαράδεκτη η χειρονομία του, που έφερε και την αποβολή του) έκαναν και με το παραπάνω τη δουλειά τους και πλέον τον λόγο έχει η διοίκηση τον Ιανουάριο για να εξαργυρώσει αυτή την προσπάθειά τους με τις απαραίτητες προσθήκες.