Αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ είναι ότι μας λύθηκε η απορία για το αν ένα τέτοιο ματς μπορεί να είναι καλύτερο στην περίπτωση που κάποιος σκοράρει νωρίς. Ο ΠΑΟ σκόραρε στο 10′ με κεφαλιά του Μολέδο ύστερα από μια εκτέλεση φάουλ του Χίλιεμαρκ στην πρώτη επίσκεψή του στην περιοχή της ΑΕΚ. Μετά το γρήγορο γκολ έπρεπε να προκύψει ένα καλύτερο ματς: δεν το είδαμε. Και σε αυτό το ντέρμπι είδαμε πάλι κυρίως ηρωισμούς και αδυναμίες.

Η ΑΕΚ κράτησε την μπάλα αλλά δεν δημιούργησε περισσότερες από τρεις καθαρές ευκαιρίες. Ο ΠΑΟ είχε χώρους για να τρέξει στις αντεπιθέσεις αλλά έδειχνε διάθεση μόνο να αμυνθεί. Ολα έδειχναν ότι θα είχαμε ένα ματς όμοιο με τα ντέρμπι που προηγήθηκαν, ώσπου στο 85′ συνέβη κάτι απρόβλεπτο: μια «κοκορομαχία» του Βιγιαφάνιες με τον Λόπεθ έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή της Ενωσης Μανόλο Χιμένεθ να ξεσηκώσει το γήπεδο με χειρονομίες. Μέχρι να αποβληθεί ο φωνακλάς Ισπανός το ματς διακόπηκε κι ο διαιτητής Καλογερόπουλος έδωσε πέντε λεπτά καθυστέρηση. Στο τελευταίο από αυτά ο Λιβάγια βρήκε ένα σουτ από το πουθενά, η μπάλα κόντραρε στον Χουλτ και ως διά μαγείας προέκυψε ένα γκολ ισοφάρισης, με buzzer beater, που λένε και στο μπάσκετ.

Ο ΠΑΟ πλήρωσε αυστηρά μια παράξενη χαλαρότητα που έδειξε στο τέλος και η ΑΕΚ ανταμείφθηκε με ένα βαθμό γιατί κράτησε πιο πολύ την μπάλα. Αλλά μπάλα ωραία πάλι δεν είδαμε…