Από νωρίς άρχισαν οι διαρροές στο πρωτάθλημα της Football League. Μόλις χθες γράφαμε για τον Αχαρναϊκό και τις μεγάλες καμπάνες που δεχόταν, μία ημέρα μετά προέκυψε η μεγαλύτερη: το αρμόδιο όργανο της διοργανώτριας Αρχής αποφάσισε να αποβληθεί η ομάδα του Μενιδίου γιατί υπέπεσε τρεις φορές σε παράβαση κανονισμών για οφειλές σε ποδοσφαιριστές της. Κοινώς, δεν τακτοποίησε τις εκκρεμότητες. Ετσι, την τρίτη αγωνιστική το συγκεκριμένο πρωτάθλημα στερείται μιας ομάδας. Θα συνεχιστεί με 17, αλλά όλοι αναρωτιούνται πώς εξασφαλίστηκαν τα χαρτιά συμμετοχής του Αχαρναϊκού και επιπρόσθετα γιατί όλα αυτά να γίνουν κατόπιν εορτής.

Νίκη

Σημαντική επιτυχία για την εθνική ομάδα των Νέων: επικράτησε με σκορ 2-1 της Ρωσίας στο Ηράκλειο και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2019. Ηδη βρίσκεται στην ενδιάμεση φάση. Το ενδιαφέρον της ιστορίας σχετίζεται με το γεγονός ότι το 1-1 ήρθε με πέναλτι που εκτέλεσε ο γκολκίπερ Σιαμπάνης, ενώ για το 2-1 σκοράρισε ο Εμμανουηλίδης.

Συνεδριάσεις

Λένε «ναι» στην αποκέντρωση και ελάχιστοι μπορούν να έχουν αντιρρήσεις για την τακτική στην ΕΠΟ. Ελα όμως που κάποια γεγονότα κάθονται κάπως «περίεργα» για να το πούμε κομψά. Αληθεύει, για παράδειγμα, ότι το προσεχές ΔΣ (Δευτέρα 20/11) θα πραγματοποιηθεί στο Μακεδονία Παλάς, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη; Μια κάποια ουδετερότητα σε ανάλογες περιπτώσεις σαφώς και θα ήταν προτιμότερη. Για να μην έχουμε απορίες για τις αμοιβές ή τις μη αμοιβές της «έδρας».

Εξοδος

Θα βάλουν το χέρι στην τσέπη απόψε δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και υπάρχει λόγος. Πρόκειται να πληρώσουν τα έξοδα συνεστίασης με όλα τα στελέχη του τμήματος. Ο Αραούχο θα πληρώσει για την κόκκινη κάρτα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ο Βράνιες για το επεισόδιο που είχε πρόσφατα με τον Χιμένεθ. Τουλάχιστον κάτι τέτοια περιστατικά φέρνουν, έστω κάποιες ημέρες αργότερα, όλους πιο κοντά.

Κόντρα

«Αν θέλουν ας αλλάξουν αυτοί υπηκοότητα» είπε μεταξύ άλλων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η ιστιοπλόος Βασιλεία Καραχάλιου (από τις κορυφαίες στην κατηγορία Λέιζερ Ράντιαλ) για τους ανθρώπους της ελληνικής ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας με τους οποίους βρίσκεται σε διαμάχη με αφορμή ένα θέμα με τον χορηγό στο πανί του σκάφους της, αλλά και το γεγονός ότι δεν είχε ενημερώσει για κάποιους αγώνες της στο εξωτερικό. Αν και η ίδια λέει ότι το έχει κάνει μέσω του ομίλου της.

Η ΕΙΟ είχε διαμηνύσει ότι αν δεν θέλει να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα μπορεί να το κάνει με τη συναίνεση της ομοσπονδίας και αυτό εξόργισε την αθλήτρια. Με την ΕΙΟ πάντως να διευκρινίζει ότι εννοούσε με τα χρώματα του συλλόγου της (ΙΟΠ) και όχι να αλλάξει υπηκοότητα.