Πάνε πολλά χρόνια από τότε που πάνω στην κουβέντα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μου είχε εκμυστηρευθεί έναν από τους καημούς του…

«Εχω ακούσει ότι ο Πειραιάς είναι μια πολύ όμορφη πόλη και θα ήθελα να πάω μια βόλτα μέχρι εκεί, αλλά δεν το ρισκάρω»!

Δεν ξέρω εάν το ρίσκαρε σαν… λαθρεπιβάτης στα δεκατρία χρόνια που βρισκόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά σε κάθε περίπτωση η σχέση του με την ομάδα αυτής της πολύ όμορφης πόλης υπήρξε και εξακολουθεί να είναι εξ απεναντίας και βιωματική!

Ο Ζοτς «γέρασε» κόντρα στον Ολυμπιακό και απόψε θα τον φάει στη… μάπα για 94η φορά! Στους προηγούμενους 93 αγώνες σε όλα τα επίπεδα (Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, Πρωτάθλημα Ελλάδος, Κύπελλο Ελλάδος) και με τέσσερις από τις έξι ομάδες του (Μπανταλόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε) ο σέρβος προπονητής έχει να επιδείξει 59 νίκες και 34 ήττες, εκ των 51-30 από τον πράσινο πάγκο.

Ειδικότερα στην Ευρωλίγκα σε 12 αγώνες το σκορ είναι 10-5 υπέρ του Ομπράντοβιτς, συμπεριλαμβανομένων τριών νικών σε τελικούς των φάιναλ φορ: το 1994 στο Τελ Αβίβ (Τζουβεντούτ Μπανταλόνα), το 1995 στη Σαραγόσα (Ρεάλ Μαδρίτης) και στις 21 του περασμένου Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη όπου βγήκε δημοσίως και παρακάλεσε τον κόσμο της Φενέρμπαχτσε να σεβαστεί τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Τέσσερις μήνες αργότερα (20 Σεπτεμβρίου 2017) ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να επιθυμεί τον ίδιο σεβασμό προς τον Ομπράντοβιτς στον αγώνα προς τιμήν του Ντούσαν Ιβκοβιτς: κάποιοι τον αποδοκίμασαν αλλά αποδοκιμάστηκαν κιόλας από την πλειοψηφία του κόσμου, κάποιοι έβγαλαν selfie μαζί του και το διαχρονικό νταλαβέρι τους, παρόντος και του Κώστα Σλούκα, συνεχίζεται απόψε στην ασιατική πλευρά της Πόλης…