Ωραία. Ο κύριος Κουφοντίνας βγήκε για δυο μέρες σύμφωνα με τον νόμο.

Ο ίδιος όμως έχει δηλώσει ευθαρσώς και επανειλημμένα ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν νόμο αυτού του κράτους. Αφού δεν τον αναγνωρίζει, πώς τον επικαλείται και τον εκμεταλλεύεται καταλλήλως;

Ο κύριος Κοντονής από το βήμα εξηγεί ότι είναι νόμος που θέσπισε η Νέα Δημοκρατία. Μα η Νέα Δημοκρατία είχε ψηφίσει το 2012, επί Δένδια, την τροποποίηση του νόμου αυξάνοντας τα χρόνια φυλάκισης από 8 σε 18. Οπότε προς τι η ερώτηση «Δικός σας νόμος είναι, εμείς τι αλλάξαμε;» Τον εισαγγελέα αλλάξατε, και εκτός τούτου και τον ίδιο τον νόμο και μετατρέψατε τα 18 χρόνια πάλι σε 8.

Υστερα, είναι τρόπος αυτός του ιδίου υπουργού να απευθύνεται στην κυρία Μπακογιάννη, ένα θύμα αυτής της οργάνωσης, με τέτοιο ύφος; Ούτε τα προσχήματα πια;

Δεν θα μιλήσω για τον γιο του Προέδρου της Βουλής και την παρουσία του στην υποδοχή του δολοφόνου στον Κορυδαλλό. Δεν είναι απαραίτητο να συντάσσεται ο πατέρας με τις όποιες επιλογές του γιου του. Μην αρχίσουμε τώρα τα παλιά. Που κυνήγαγαν οι δεξιοί μέχρι τα δεύτερα ξαδέρφια. Είπαμε να τα ξεχάσουμε να πάμε μπροστά.

Οχι, δεν ευθύνεται ο κύριος Βούτσης. Οπως δεν ευθύνεται κι ο κύριος Μητσοτάκης για τις όποιες επιχειρήσεις είχε η γυναίκα του κατά τη διάρκεια του χωρισμού τους, δε.

Εκεί που κάτι αρχίζει να θολώνει την εικόνα είναι η βιασύνη του ίδιου του κυρίου Βούτση να ζητήσει ν’ αφήσουν ελεύθερα τα «παιδιά» του Ρουβίκωνα που είχαν εισβάλει στη Βουλή.

Ο ίδιος δε ο Ρουβίκωνας έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στο πρώτο πιστόλι της 17 Νοέμβρη. Το οποίο πιστόλι ουδέποτε μάθαμε πού κρύβεται και γιατί.

Εκείνο που με εντυπωσιάζει πάντως σ’ αυτή την ιδιότυπη κυβέρνηση είναι η αγκαλιά της. Πώς μπορεί η ίδια αγκαλιά να χωράει και τον Κουφοντίνα, και τον Τραμπ, και τον Τσε και τον Μακρόν και τον Ρουβίκωνα και την Αγία Ζώνη της παρθένου Μαρίας.

Στο γενικότερο κλίμα ήρθε να προστεθεί και η δήλωση του υιού Κουφοντίνα που τελειώνει μεγαλοπρεπώς με τη μεγάλη και τόσο εύγλωττη φράση:

«Ενα έχω να σας πω κύριε Μητσοτάκη: Siemens».

Ωραία. Κι εγώ θα πω προς όλον τον Ελληνικό Λαό

«Ενα έχω να σας πω κύριοι: Blaupunkt».

Ή Hoover ή Telefunken, μπορεί να φτάσω και μέχρι Grundig άμα θέλω πιο πολύ να στηλιτεύσω.

Με τούτα και μ’ εκείνα έχω τη μαύρη εντύπωση πως αυτό που πάει να γίνει (αυτό που πάνε να καταφέρουν) είναι να ξυπνήσουν το φάντασμα του εμφυλίου.

Eνα φάντασμα που θα μας κάνει να γυρνάμε σαν ζόμπι στα ερείπια μιας χώρας που κάποτε τόσο αγαπήσαμε.