Γιατί Σταύρος; Γιατί είναι αληθινός μεταρρυθμιστής στην πράξη και τη σκέψη! Τι σημαίνει μεταρρυθμιστής:

– Σημαίνει αλλάζω και βελτιώνω συνεχώς τη λειτουργία του Δημοσίου ώστε να το κάνω να δουλεύει υπέρ του πολίτη που θέλει να μορφωθεί, να βρει μια δουλειά που θα τον κάνει παραγωγικό, θα του επιτρέψει –αν όχι ενθαρρύνει –να αναπτύξει τα ταλέντα του και τη ζωή του χωρίς τον δυνάστη της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και των κομμάτων.

– Σημαίνει πετάω έξω απ’ τα πανεπιστήμια τις κομματικές νεολαίες και μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος επιτρέπω τη λειτουργία ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων.

– Σημαίνει σέβομαι το διαφορετικό όσο κι αν με ξενίζει αυτό το κάτι άλλο, συνεπώς πηγαίνω στη Βουλή και ψηφίζω το Σύμφωνο Συμβίωσης και τη νομική αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου –δεν απουσιάζω προφασιζόμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις…

– Σημαίνει φέρνω τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στον 21ο αιώνα με ηλεκτρονική διασύνδεση για ταχεία διαδικασία, ιδρύω υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου για το δικαστικό σώμα και αλλάζω συνταγματικώς τον τρόπο ορισμού ηγεσίας της Δικαιοσύνης ώστε την εξουσία να έχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

– Σημαίνει καταργώ τις Πολεοδομίες όπως τις ξέρουμε, τις μετατρέπω σε ηλεκτρονικές και πλέον η έκδοση πολεοδομικών αδειών ανατίθεται στους μηχανικούς οι οποίοι αναλαμβάνουν και την ευθύνη τυχόν παραβάσεων.

– Σημαίνει απενοχοποιώ την επιχειρηματικότητα, μειώνω τη φορολογία, εισάγω τα ψηφιακά λογιστικά τεκμήρια και αρχεία ως ισοδύναμα των εντύπων και στρέφω τις δημόσιες επενδύσεις σε έργα ενίσχυσης της παραγωγής, στη διαμετακόμιση και την τεχνολογική υποδομή.

– Σημαίνει απαλλάσσω από ΦΠΑ για τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας τους τις μικρές καινοτόμες επιχειρήσεις με τζίρο ώς 50.000 ευρώ προκειμένου να φουντώσει η εργασία των νέων.

– Σημαίνει κάνω την Ελλάδα το μποστάνι και το κελάρι της Ευρώπης ωθώντας τους μικρούς και διάσπαρτους παραγωγούς σε τυποποίηση προϊόντων και συμπράξεις εξαγωγών.

– Σημαίνει ενδιαφέρομαι για το κοινό καλό, ήτοι δεν ασχολούμαι μόνο με το δημόσιο χρέος αλλά και με το περιβάλλον που γίνεται σκουπιδότοπος, το κάπνισμα, την παιδική παχυσαρκία, τα χιλιάδες θανατηφόρα τροχαία και όλες αυτές τις συμφορές που «εκτρέφουμε» στην αυλή μας.

Οπως όλα δείχνουν, στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου ο αγώνας θα παιχτεί μεταξύ Σταύρου Θεοδωράκη και Φώφης Γεννηματά. Οπως όλοι όμως ξέρουμε ότι γίνεται στην πραγματική ζωή, ο αληθινός αγώνας θα παιχτεί εσωτερικά στο μυαλό και την καρδιά του κάθε πολίτη που ψηφίζοντας για το νέο κόμμα θα οδηγήσει το πολιτικό του μέλλον προς μια κατεύθυνση. Με τον Σταύρο αυτή η κατεύθυνση θα έχει όνομα και περιεχόμενο, θα είναι η επικράτηση της λογικής και του αυτονόητου για ένα ανοιχτό, προοδευτικό και φιλελεύθερο κόμμα.

ΥΓ: Τον Γιώργο Καμίνη τον αφήνω προς το παρόν, αν πρόκειται να κριθεί από το όποιο έργο του στην Αθήνα μία απλή παρατήρηση αρκεί για να τον απενεργοποιήσει: η Αθήνα επί των ημερών σου δήμαρχε έφτασε στον πάτο της αυθαιρεσίας καφεμάγαζων, ΙΧήδων και μηχανάκηδων! Αν διαφωνεί ο δήμαρχος με αυτήν την απλή αλήθεια τον προκαλώ να «περπατήσουμε» όποια μέρα ή νύχτα θέλει από το δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά ώς το Μοναστηράκι… εκτός από τα πεζοδρόμια που πλέον δεν υπάρχουν για μας τους πεζούς θα μας συνοδεύει η αιθέρια μυρωδιά των ούρων και των σκουπιδιών σε κάθε γωνία της διαδρομής.

Ο Γιώργος Αμυράς είναι βουλευτής Β’ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού