Ορισμένες φορές τα ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ κρύβουν μυστικά. Ή και κινδύνους για κάποια πρόσωπα. Τέτοιο είναι το αποψινό ματς στο ΣΕΦ, καθόσον διακυβεύονται πολλά, μολονότι είμαστε ακόμη στην αρχή της περιόδου. Ο ΠΑΟ πηγαίνει συνήθως με αύρα και αέρα φαβορί στο Φάληρο, είναι όμως έτσι αυτή τη φορά; Ο δε Ολυμπιακός μοιάζει να βραχυκυκλώνει όταν καλείται να αντιμετωπίσει το Τριφύλλι, ανεξάρτητα με το επίπεδο της φόρμας που διανύει.

Το στοιχείο όπου πρέπει να σταθούμε αν θέλουμε να αναλύσουμε «τα πώς και τα γιατί» των μονομάχων σχετίζεται με το γεγονός ότι ακόμη να βρουν ρυθμό, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός. Οι γηπεδούχοι σίγουρα δεν δείχνουν καλύτεροι από την περασμένη σεζόν τούτη τη στιγμή, ενώ η ομάδα του Πασκουάλ παρουσιάζεται κατώτερη, χωρίς καμία αμφισβήτηση. Δεν είναι παράλογο: κυρίως γιατί κάποιες μονάδες δεν αντικαταστάθηκαν, καθόσον ούτε ο Βουγιούκας μπορεί να μπει στα παπούτσια του (ποιοτικού, αναμφίβολα) Μπουρούση, αλλά ούτε και ο Ντένμον καλύπτει το κενό του εκρηκτικού ώρες ώρες Τζέιμς. Οσον αφορά τον Ολυμπιακό, στερείται της ηρεμίας και των πολλών λύσεων που δίνει ο Σπανούλης και περιμένει άνοδο από τους Ρόμπερτς και Τόμπσον. Ναι, είναι γεμάτος στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός και παίζει ελαφρώς διαφορετικά σε σύγκριση με την περασμένη περίοδο, αλλά θέλει να πάρει περισσότερα από τον Μάντζαρη, να βρει πόντους με μακρινά σουτ α λα Γκριν και ασφαλώς να αποδώσει παραπάνω το παιχνίδι στη ρακέτα και όχι να τα περιμένουν όλα στο Λιμάνι από τον Μιλουτίνοφ.

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας. Οποιος προσπεράσει την ανωτέρω επισήμανση, λαθεύει. Ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας παραπαίει και αδυνατεί να πάρει τη νίκη. Δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στο ΟΑΚΑ και κάποτε χρειάζεται να αντιδράσει. Ο Ολυμπιακός, στον αντίποδα, προέρχεται από το ναυάγιο στη Βαρκελώνη και από μια δύσκολη πρόκριση κόντρα στον Αρη στο Αλεξάνδρειο. Η εικόνα και των δύο δεν ενθουσιάζει. Καιρός είναι να την αλλάξουν. Στο χέρι των παικτών είναι, αλλά και των προπονητών που βιώνουν τη μεγαλύτερη πίεση.

Διαζύγιο

Μια και ασχοληθήκαμε με μπάσκετ, ιδού μια είδηση: ο Φώτης Κατσικάρης δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Χάποελ Τελ Αβίβ. Η ομάδα δεν έκανε καλή αρχή στο Eurocup, ο απολογισμός είναι μία νίκη και τέσσερις ήττες σε πέντε ματς, οπότε –όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις –τη νύφη πλήρωσε ο τεχνικός. Δεν του πηγαίνουν όλα πρίμα του Κατσικάρη το τελευταίο διάστημα…