Από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έκανε μια δήλωση από τις δικές του. «Εμαθα κι εγώ τις πληροφορίες μέσω δημοσιευμάτων για το ζήτημα της παραπομπής 28 παραγόντων ποδοσφαίρου για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων. Περιμένω κι εγώ να δω το βούλευμα κι αντίστοιχα να πράξουμε τα δέοντα. Εφόσον τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα ισχύουν, τότε μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες θα πρέπει οι κατηγορούμενοι –αυτοί που έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα στο ακροατήριο –να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό κι εφόσον μιλάμε για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες να μεταβιβάσουν και το μετοχικό τους μερίδιο» είπε.

Ντένης

Και συνέχισε: «Εφόσον αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, μπορεί να γίνει με διεξοδική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Δική μας, δηλαδή, κρατική παρέμβαση. Με βάση τον αθλητικό νόμο 2725, όπως ισχύει και στο καταστατικό. Περιμένουμε να δούμε, δεν μιλάμε ακόμη με σιγουριά και βεβαιότητα, αλλά εφόσον αυτό ισχύει, τότε τα επόμενα βήματα είναι αυτά που σας περιέγραψα», τόνισε. Ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα με την προσήλωσή του στο καθήκον, διότι άλλα είχα δει μέχρι τώρα. Τι έχω δει; Οτι π.χ. κάνει κι αυτός και ο ΓΓΑ κ. Συναδινός μια τεράστια γαργάρα στο θέμα του συμβούλου της ΕΠΟ κ. Δημοσθένη (για τους φίλους «Ντένη») Κουπσίδη.

Ιούλιος

Πριν από περίπου έναν μήνα έγινε γνωστό ότι ο εν λόγω αξιοσέβαστος κύριος και άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραπέμφθηκε σε δίκη με αμετάκλητο βούλευμα. Ο υφυπουργός μας, στην προχθεσινή του δήλωση, απέδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά τον σχετικό νόμο που προβλέπει παραίτηση του παραπεμπόμενου από το σχετικό αξίωμα εντός δεκαπέντε ημερών. Γνωρίζει επίσης ότι αν ο παραπεμπόμενος δεν παραιτηθεί, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πρέπει να ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία αποπομπής του με διαπιστωτική πράξη. Ακόμα κι αν ο κ. Βασιλειάδης αυτό το αγνοούσε ή το ξεχνούσε (στους πολυάσχολους ανθρώπους αυτά συμβαίνουν…) δεν μπορεί να το έχει ξεχάσει ο κ. Ιούλιος Συναδινός, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού μας, που είχε πάρει προ μηνών εντολή από τον τότε προϊστάμενό του κ. Σταύρο Κοντονή να κινηθεί με ανάλογο τρόπο εναντίον της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΟ, όταν ο τότε πρόεδρος κ. Γκιρτζίκης και οι υπόλοιποι παραπέμφθηκαν σε δίκη για την κάρτα Υγείας. Τότε δεν συνέβη τίποτα γιατί οι παράγοντες παραιτήθηκαν, τώρα δεν συμβαίνει τίποτα γιατί προφανώς οι αθλητικοί μας άρχοντες έχουν άλλες δουλειές.

ΣΥΡΙΖΑ

Κάποιος θα πει ότι είναι τόσο πολυάσχολος ο υφυπουργός μας που αυτό το ξέχασε. Αν δεν ασχολείται με τα θέματα της ΕΠΟ, γιατί τα βαρέθηκε βρε αδερφέ και έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει, δεν έχει παρά να προσέχει τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να θυμηθεί το καθήκον του. Πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε όχι μία, αλλά δύο ανακοινώσεις για τον πρώην νομάρχη και δήμαρχο Γρεβενών και σήμερα μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ. Με την πρώτη στις 6 Σεπτεμβρίου ενημερώνει για τη δράση του και με τη δεύτερη στις αρχές Οκτωβρίου κάνει γνωστή την παραπομπή του, ζητώντας μάλιστα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ να απολογηθούν για το στέλεχός τους. Απομένει να δούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει και ανακοίνωση εναντίον του Βασιλειάδη (!), κατηγορώντας τον ότι κωλυσιεργώντας κρατά τον κ. Κουπσίδη στο ΔΣ της ΕΠΟ, παίζοντας το παιγνίδι του Μητσοτάκη, της Δεξιάς και του ΔΝΤ!

Σχέση

Εγώ δεν θέλω να πιστεύω αυτό που λέγεται, ότι δηλαδή ο υφυπουργός δεν κάνει τίποτα γιατί δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στη νέα διοίκηση της ΕΠΟ με την οποία η σχέση είναι άριστη –σε σημείο, που να της έχει στείλει και δικηγόρους της ΓΓΑ για μεροκάματο. Δεν θέλω επίσης να πιστέψω ότι ο υφυπουργός δεν ενδιαφέρθηκε για τις καταγγελίες τριών ερασιτεχνικών σωματείων του Αγρινίου που ρωτάνε κι απάντηση δεν παίρνουν για το αν ένας άλλος σύμβουλος της ΕΠΟ, ο κ. Παπαχρήστος, έχει καταδικαστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας και πρέπει κι αυτός να χάσει τη θέση του –για μένα όλα αυτά τα διακινούν οι φίλοι του Κουπσίδη, οι εχθροί της λαοπρόβλητης κυβέρνησης που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Απλά περιμένω να δω πότε ο κ. Βασιλειάδης θα διαλύσει την ευρωπαϊκή διαφθορά του ποδοσφαίρου για να ασχοληθεί με τα δικά μας. Διότι αυτή την εβδομάδα με αυτήν ασχολήθηκε.

Τρύπα

Στις Βρυξέλλες πήγε καλεσμένος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου για να παρακολουθήσει μια ημερίδα με θέμα τα ζητήματα διαφθοράς στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πήρε μαζί του κάτι συμβούλους του, καθώς και τον Κώστα Κατσουράνη. Εβγαλε και λόγο που πιθανότατα εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους. Είναι θέμα χρόνου να τους προτείνει τη λύση και για τα προβλήματα της ευρωπαϊκής διαφθοράς, που είναι ίδια με τη λύση για τα αντίστοιχα στην Ελλάδα. Ανοίγουμε μια τρύπα και βάζουμε το κεφάλι μας μέσα. Και κάθε μέρα κάνουμε δηλώσεις…