Την Τρίτη ήταν η ώρα των φίλων του Ολυμπιακού να κάνουν το Γ. Καραϊσκάκης να πάλλεται από ενθουσιασμό. Απόψε, σειρά παίρνουν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Η έλευση δύο ηχηρών ευρωπαϊκών ονομάτων, όπως είναι η Μπαρτσελόνα και η Μίλαν, στα μέρη μας λειτουργεί σαν καμπανάκι αφύπνισης για τις φίλαθλες συνειδήσεις. Θέλουν όλοι να στηρίξουν την ομάδα τους, σπεύδουν να αποκτήσουν εισιτήρια, αποδεικνύουν ότι σταδιακά σηκώνονται από τον καναπέ. Πόσοι θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ; Σύμφωνα με τις ενδείξεις, πάνω από 40.000 και ο αριθμός μόνο μικρός δεν μπορεί να θεωρηθεί. Υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο εισιτηρίων που κόβει η ΑΕΚ και φανερώνει παράλληλα ότι η ζεστασιά στο γήπεδο επιστρέφει. Η ΑΕΚ πέτυχε να τους φέρει κοντά –μένει και να τους κρατήσει. Τα αγωνιστικά σημάδια που επιβεβαιώνουν την ανάκαμψη δεν αμφισβητούνται, ωστόσο τώρα το θέμα είναι να ξεπεραστεί η απουσία του Μάνταλου. Μιλάμε για έναν κομβικό ποδοσφαιριστή στο σχήμα, έναν όχι ακριβώς δαντελένιο μέσο, σίγουρα όμως με χαρακτηριστικά δυσεύρετα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Βοηθά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και δεν είναι μυστικό ότι πολλοί τεχνικοί θεωρούν τον Μάνταλο ως παίκτη μεγάλης σπουδαιότητας στην ΑΕΚ. Τι θα σκαρφιστεί ο Χιμένεθ; Θα αλλάξει πλάνο; Θα εμπιστευθεί παραπάνω άλλους ποδοσφαιριστές προκειμένου να καλύψει το μεγάλο κενό; Το εγχείρημα θα έχει ενδιαφέρον, καθόσον μέσο με ανάλογες δυνατότητες το ρόστερ δεν διαθέτει.

Ηττα

Για να αντιληφθείτε πόσο καλά στάθηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπαρτσελόνα, προσέξτε την ατάκα του Σεμέδο μετά το φινάλε του ματς. Είπε ο μπακ των Μπλαουγκράνα: «Ηταν σαν να χάσαμε». Προφανώς δεν εννοούσε την απώλεια βαθμών, αλλά το γεγονός ότι η ομάδα του δεν κατάφερε να κυριαρχήσει όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις.

Ενθύμιο

Ποιος ήταν ο παίκτης που κράτησε φεύγοντας τη φανέλα του πολύ Μέσι; Ο Πάρντο. Ο εξτρέμ προφανώς έτρεξε γρηγορότερα απ’ όλους και αντάλλαξε εμφανίσεις με τον αργεντινό σουπερστάρ. Πώς να ξεχάσει τη συγκεκριμένη βραδιά;

Νίκη

Εστω και με κόπο, η ΑΕΚ υπέταξε στην παράταση (96-92, κ.α. 78-78, Σάκοτα και Χάρις από 18 π.) την πολωνική Ρόσα Ράντομ, σημείωσε τη δεύτερη νίκη της στο Τσάμπιονς Λιγκ και με ανεβασμένη ψυχολογία θα υποδεχτεί τον ομόσταβλο Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας την ερχόμενη Κυριακή. Ανάσα για την ΑΕΚ και κάποια στελέχη της.