Λένε πως η μόνη μεγάλη ιδέα που πέρασε από το μυαλό ενός αλαζόνα είναι αυτή που έχει για τον εαυτό του.

«Αν παίζαμε 100 φορές με τον Ολυμπιακό θα νικούσαμε στις 95», είπε και ελάλησε ο πολύς Σέρτζιο Μπουσκέτς. Ο χοράρχης της μεσαίας γραμμής της Μπαρτσελόνα δεν ήθελε να κρύψει την τραυματισμένη αλαζονεία του από το ισόπαλο αποτέλεσμα με τους Ερυθρόλευκους, όπως έκανε στα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Τότε βέβαια του τραβούσε το αφτί ο μέντοράς του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ σήμερα ο χαμηλών τόνων Ερνέστο Βαλβέρδε κάνει πως δεν ακούει.

Ο Μπουσκέτς δείχνει να μην έχει διδαχθεί τίποτε από το παρελθόν. Από το στραπάτσο της κορυφαίας Μπάρτσα όλων των εποχών από την Ιντερ του Μουρίνιο το 2010. Ή από τον αποκλεισμό από την Τσέλσι δύο χρόνια αργότερα.

Ο κομπασμός στο ποδόσφαιρο είναι φαρμάκι που δηλητηριάζει αλλά δεν σκοτώνει. Σε αφήνει ημιθανή σαν μια ιδιότυπη τιμωρία, για να βλέπεις τα λάθη σου και να βασανίζεσαι από τις Ερινύες.

Η έπαρση του Μπουσκέτς, που πιθανόν να εκφράζει τις ενδόμυχες σκέψεις της πλειονότητας των συμπαικτών του, μετατράπηκε σε σκαλοπάτι για τον Ολυμπιακό για να ανέβει ακόμα ψηλότερα στη συνείδηση του ποδοσφαιρικού κόσμου ως ένα εξωστρεφές κλαμπ που δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τα θηρία.