Η είδηση προέκυψε από τη χθεσινή επίσκεψη –με… βανάκι! –βουλευτών που μετέχουν στην Εξεταστική για την Υγεία, στο γραφείο της εισαγγελέως Διαφθοράς κυρίας Ελένης Τουλουπάκη. Η γυναίκα, που απέσπασε θετικά σχόλια από ορισμένους εκ των βουλευτών (ένας δε, συνεργαζόμενος με τη συμπολίτευση δεν εφείσθη ενθουσιωδών σχολίων για την «υψηλή νομική κατάρτισή της» και μου δήλωσε πλέον θαυμαστής της!), περιβαλλόταν από τους βοηθούς της, οι οποίοι έδειξαν όλη την καλή διάθεση να στηρίξουν το έργο των βουλευτών, αλλά… στοιχεία, φευ, δεν υπάρχουν!

Ειδικά για το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου οι μισοί σχεδόν φάκελοι έχουν καταστραφεί από την υγρασία των υπογείων, οι δε υπόλοιποι είναι ελλιπείς και αντικείμενο έρευνας της τακτικής Δικαιοσύνης.

Ενας δε εκ των εισαγγελέων βοηθών της κ. Τουλουπάκη αναφέρθηκε σε «χαμένη» στο Διάστημα δικογραφία, αποσταλείσα προ τριετίας περίπου στη Βουλή και η οποία ουδέποτε έχει αναγγελθεί ότι παρελήφθη υπό των υπηρεσιών του Κοινοβουλίου. Συνέστησε δε στους βουλευτές να την αναζητήσουν, αν θέλουν να πιάσουν τον μίτο της Αριάδνης σχετικά με το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η πηγή μου μού ανέφερε ότι η δικογραφία αυτή, που κατά τον εισαγγελέα περιγράφει κακουργηματικές πράξεις οι οποίες διαπράχθηκαν στις αρχές και το μέσο της δεκαετίας του 2000, θα αναζητηθεί, διότι εξήψε το ενδιαφέρον των βουλευτών η στάση σφιγγός που τήρησε ο εισαγγελέας κατά την ενημέρωσή τους…
Συναντήσεις στις ΗΠΑ

Από την ίδια συνάντηση βουλευτών της Εξεταστικής για την Υγεία με την κ. Τουλουπάκη προέκυψε ότι η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς πρόκειται να επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου από κοινού με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να συναντηθούν με στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Αντικείμενο των συναντήσεων των δύο κυριών με τα στελέχη αυτά είναι πλην των άλλων και το σκάνδαλο Novartis και η πιθανή εμπλοκή ελλήνων πολιτικών σε αυτό.

Θα προσθέσω ακόμη ότι η κυβέρνηση προσδοκά πολλά από τις συναντήσεις αυτές, αλλά επ’ αυτού δεν θα προσθέσω τίποτε περισσότερο, δεδομένου ότι τα ζητήματα αυτά είναι εξαιρετικά λεπτά.

(Οπως προανέφερα, το αντικείμενο των συνομιλιών δεν θα είναι αποκλειστικά και μόνο η Novartis, αλλά και άλλες υποθέσεις που εκκρεμοδικούν ή βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης.)
Το ζουμί

Θα κλείσω το θέμα με μια πληροφορία σχετική με τα προαναφερθέντα: κυκλοφορεί ανά τα υπουργικά γραφεία, λοιπόν, πληροφορία ότι Ελληνοαμερικανός έχει αποστείλει επιστολής όπου δει, σύμφωνα με την οποία περιέργως πώς, αναφερόμενος στην εμπλοκή ενός πολιτικού προσώπου στο σκάνδαλο Novartis, αναμειγνύει στα… ξεκουδούνα και πρώην, υψηλόβαθμο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ!!

Διατείνεται δε πως διαθέτει σχετικά στοιχεία (για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) σχετικά με λογαριασμούς στη Νέα Υόρκη. Από ενδιαφέρον –και μόνο –ρωτώ, τυχαία, τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, αν έχει λάβει την επιστολή αυτή, τι λέει για το πολιτικό πρόσωπο, η περίπτωση του οποίου εξετάζεται από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και τι ισχυρίζεται για το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, διότι εδώ είναι και το ζουμί!

Θα περιμένω, φυσικά…
Ο άνθρωπος – ιδέα

Κολωνάκι πλατεία, ως συνήθως, βρισκόμουν και χθες το μεσημέρι και απολάμβανα ένα freddo espresso όταν μπροστά μου είδα εποχούμενο τον άνθρωπο – ιδέα, Νίκο Καρανίκα. Επιβαίνοντα μοτοσικλέτας, ασκεπή και περίφροντι. Συμπεραίνω ότι εξαιτίας του τηλεφωνήματος που έκανε και το οποίο προφανώς αφορούσε, όπως πάντα, τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Με κοίταξε, τον κοίταξα και πάνω που ετοιμαζόμουν να τον καλέσω για καφέ, έδωσε εντολή στον οδηγό της μοτοσικλέτας να χωθεί πίσω από ένα λεωφορείο –είχε δουλειές προφανώς και καμία όρεξη για καφέ της κατηγορίας «να ‘χαμε να λέγαμε και να ‘χουμε να πούμε».

Χάθηκε σαν αστραπή από το οπτικό μου πεδιο, κατευθυνομενος προφανώς στο κέντρο επιχειρήσεων του κυβερνητικού στρατηγικού σχεδιασμού –το Μέγαρο Μαξίμου. Το μόνο που πρόλαβα να δω είναι ότι η μπαγκαζιέρα της μοτοσικλέτας είχε χρώμα… φούξια!

Δεν απογοητεύομαι. Μια άλλη φορά. Εγω έτσι κι αλλιώς καθημερινά σχεδόν πάω πλατεία…
Υπουργός ιστοσελίδας

Ποιος λέει ότι ο μπαρμπ’-Αλέκος Φλαμπουράρης δεν κάνει τίποτε, παρά μόνο να ταράζει στις φραπεδοπαραγγελιές τον καφετζή του Μαξίμου; Διότι όποιος το υποστηρίζει αυτό προφανώς αγνοεί την εργώδη προσπάθεια που καταβάλλει ο άνθρωπος να δώσει λύση στα προβλήματα –των πολιτών, των επιχειρηματιών, της ΑΕΚ και λοιπών άλλων, στους οποίους δεν είναι η ώρα να αναφερθώ.

Διότι θέλω να δώσω έμφαση στα τρομερά αποτελέσματα που έχει επιτύχει ως επικεφαλής υπουργός της ιστοσελίδας kathimerinotita.gov.gr, τα οποία σε μια κρίση μετριοφροσύνης παρουσίασε με ειδικό δελτίο Τύπου που ανακοίνωσε για να τα βλέπουν οι φίλοι και να τον αποθεώνουν, οι δε εχθροί (του) να σκάνε από τη ζήλεια τους!

«Εσπασε το φράγμα των 6.500 υποθέσεων» παρακαλώ η kathimerinotita.gov.gr κατά τον μπαρμπ’-Αλέκο και όπως αναφέρει –πάντα με την σεμνότητα που τον διακρίνει –από τις αρχές Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας μέχρι σήμερα έχει περαιωθεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία το 69,7% των υποθέσεων, ενώ το 17,4% έχει παραπεμφθεί στους αρμόδιους φορείς για επεξεργασία.

Πού αποδίδεται όλο αυτό; Οπως ο ίδιος ανακοινώνει, στην παρουσία της «Καθημερινότητας» με αυτόνομο περίπτερο στην 82η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, οπότε αμέσως μετά «καταγράφηκε σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας, αλλά και των αιτημάτων που εισάγονται σε αυτή»!

Δεν ξέρω αν το έχει καταλάβει ο μπαρμπ’-Αλέκος, αλλά εμμέσως πλην σαφώς μάς λέει ότι οι υπόλοιποι υπουργοί είναι για τα μπάζα και πως ευτυχώς που υπάρχει αυτός και δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών!

Να, κάτι τέτοια αφήνει να εννοηθούν και μετά του τα σέρνουν οι άλλοι (οι συνάδελφοί του) πίσω από την πλάτη του, διάφορα του τύπου «δεν μας παρατάει κι αυτός, να πάει για κανένα τάβλι ή καμιά μπιρίμπα;».
Χαμένη ευκαιρία

Μόνο όσοι βρίσκονται εκτός του χώρου (της Κεντροαριστεράς) φαίνεται πως πίστευαν ότι αυτό το εγχείρημα θα ολοκληρωνόταν χωρίς προβλήματα και πως όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι μετέχουν στη διαδικασία θα έβαζαν πρώτα το συμφέρον της παράταξης και μετά το ατομικό τους. Γελάστηκαν. Μόνο αυτοί. Εμείς οι υπόλοιποι, όχι. Τα όσα συνέβησαν χθες, με τον διαχωρισμό σε δύο τάσεις των υποψηφίων (από τη μια εκείνοι που θέλουν έναν αρχηγό δύο κομμάτων στη Βουλή χωρίς ενιαία γραμμή και από την άλλη εκείνοι που υποστηρίζουν ένας αρχηγός σε ένα κόμμα για ολόκληρο τον χώρο), ήρθαν να επιβεβαιώσουν το κλασικό «κακό χωριό τα λίγα σπίτια»!

Δυστυχώς, όπως φάνηκε και από το προχθεσινό debate των υποψηφίων, ουδείς εξ αυτών φαίνεται να καταλαβαίνει πως άλλη εικόνα ήθελε ο κόσμος να εκπέμψουν για να στηρίξει και να συμβάλει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Δεν την εξέπεμψαν.

Κρίμα, αυτό μόνο έχω να πω. Και να προσθέσω ότι μια χαρά το πάνε –προς μεγάλη ικανοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝουΔού. Αν συνεχίσουν έτσι είναι βέβαιο ότι στο τέλος της διαδικασίας θα διαλυθούν εις τα εξ ων συνετέθησαν…