Επειτα από τόσο χακί και τόσες στολές της Αεροπορίας, ήταν μια αλλαγή να βλέπεις τον Πάνο Καμμένο με τήβεννο. Οχι όπου κι όπου. Στο βήμα ολόκληρου Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το οποίο φιλοξένησε εκδήλωση βράβευσης του υπουργού Εθνικής Αμυνας και προέδρου του κόμματος Ανεξάρτητοι Ελληνες από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, γνωστό παγκοσμίως για τη συμβολή του πρωτίστως στην κενοτομία. Ο υπουργός βραβεύτηκε από το ΤΕΙ με την ανώτατη διάκρισή του, το Μετάλλιο Α’ Τάξεως Χρυσός Αλέξανδρος. Οι λόγοι; Η κυρία που έβγαλε το εισαγωγικό λογύδριο, αντέγραψε λέξη λέξη το βιογραφικό του υπουργού, όπως δοξαστικά παρατίθεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου στο οποίο προΐσταται (http://www.mod.mil.gr/mod/el/content/show/34/5103). Εκεί γράφει για την πολυσχιδή προσωπικότητά του, εκεί βεβαιοί ότι μιλάει άπταιστα γαλλικά και αγγλικά, εκεί περιγράφει και τη συλλογή των μεταλλίων από ιερωμένους και τον Νικολά Σαρκοζί. Από εκεί ορμώμενος, θα μπορούσε κανείς να πάρει από τον Πάνο Καμμένο την παρακάτω συνέντευξη, οι φράσεις σε εισαγωγικά, ένα μικρό απάνθισμα του λόγου του, είναι όλες δικές του. Πραγματικές.

–Πείτε μας κάτι στα αγγλικά, κύριε πρόεδρε.

«Please… work together and… we work about that, now is frozen, everybody etc».

–Και στα γαλλικά;

«Στα τέσσερα εσείς. Στα τέσσερα».

–Μιλήστε μας για τη δράση σας κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.

«Αν [η Ελλάδα] εκδιωχθεί ή αναγκαστεί να βγει από την ευρωζώνη, κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία, οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης»

–Ποια η γνώμη σας για τα ανθρώπινα δικαιώματα;

«Και στη Γερμανία έχουν αποφασίσει να κάνουν οίκους ανοχής για κτηνοβάτες. Ο άλλος θέλει να πάει με σκύλο, με γάτα, με την γκαμήλα του…».

Παραμονές του Halloween στην Αμερική οι άνθρωποι γιορτάζουν ένα ιδιότυπο καρναβάλι. Μεταξύ άλλων, ντύνονται παράξενα και φοβιστικά. Δεν μπορούσα να φανταστώ όμως πόσο πολύ εξαμερικανίστηκε, μετά το τελευταίο ταξίδι Τσίπρα, Καμμένου και της ακολουθίας τους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Halloween στο κέντρο της Oρθοδοξίας;

ΥΓ: Ιδιαίτερη μνεία αρμόζει στον πρύτανη του ΤΕΙ Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη, ο οποίος σε μια μνημειώδη ομιλία τόνισε: «Ο Π. Καμμένος […] έχει προσφέρει πάρα πολλά, με δυνατότητες που ξεπερνούν αυτές του συνήθους. […] Εχει καταφέρει τόσα πολλά σε επίπεδο γενικής συμβολής και προόδου της χώρας, που είναι αξιοθαύμαστος».

Μέγας Δάσκαλος του Γένους ο πρύτανης.