Ο κύκλος που αρχίζει απόψε για την ΑΕΚ θεωρείται (και είναι) ιδιαίτερα κρίσιμος για τη συνέχεια της περιόδου. Για την ακρίβεια, όλοι στα Σπάτα αντιλαμβάνονται πως μια θετική πορεία σε αυτό το κομμάτι της σεζόν όχι μόνο θα βάλει τις βάσεις για κάτι σημαντικό, αλλά ενδέχεται να αποτελέσει και βατήρα εκτόξευσης. Τι βλέπουμε στο πρόγραμμα; Τη Μίλαν σε ένα πρώτο καθοριστικό ραντεβού για το Γιουρόπα Λιγκ. Εν συνεχεία, τη Δευτέρα το ματς με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, ακολουθεί ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη, μετά ο ΠΑΟΚ σε ντέρμπι στο Μαρούσι και το μενού ολοκληρώνεται με τον Παναθηναϊκό και την επίσκεψη στη Λεωφόρο. Δεν είναι μυστικό πως η ΑΕΚ μπήκε σε κλίμα εσωστρέφειας ύστερα από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε Τρίπολη και Ξάνθη και την πενιχρή συγκομιδή του ενός βαθμού. Εκεί χάθηκαν όχι μόνο οι εντυπώσεις από τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού, αλλά πολύ περισσότερο η πρωτιά, καθώς στην κορυφή βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ.

Ρόστερ

Με τα απανωτά παιχνίδια γίνεται αντιληπτό ότι όλοι θα περνούν εξετάσεις. Ηδη, ο Τσιγκρίνσκι είναι καιρό εκτός μάχης, στους τερματοφύλακες υφίσταται θέμα, τα εύκολα γκολ του Αραούχο αναζητούνται κάποιες εβδομάδες και οι συνεργασίες στην επίθεση δεν δείχνουν το καλύτερο στοιχείο του παιχνιδιού που διδάσκει ο Χιμένεθ. Το ταξίδι της ΑΕΚ στο Μιλάνο ίσως αποδειχθεί το ευκολότερο από όσα περιμένουν στο εγγύς μέλλον την ομάδα. Υπό την έννοια ότι δεν μπαίνει το «οπωσδήποτε» στην όλη κουβέντα. Μπορούν να ζήσουν στα ενδότερα και με κάτι λιγότερο από τη νίκη και ασφαλώς η πίεση είναι απείρως μικρότερη σε σχέση με τα παιχνίδια της Λίγκας. Εκεί εστιάζουν στην ΑΕΚ, εκεί ανεβάζουν τον δείκτη της προσοχής και ευελπιστούν οι απαντήσεις που θα δοθούν από το ρόστερ να πείσουν τους πάντες. Γιατί ο ισπανός κόουτς δεν σκοπεύει να χρησιμοποιεί τους ίδιους και τους ίδιους.

Δώνης

Αυτό κι αν είναι σοκ! Ο κυνηγός της Στουτγκάρδης τραυματίστηκε στον ώμο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα μείνει εκτός δράσεις για πέντε με έξι εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι ο άσος χάνει τα μπαράζ με την Κροατία και ο Μήτρογλου το καλύτερο ταίρι του.

Επιτέλους, εκλογές

Αύριο θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου και μελών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Το τελευταίο διάστημα έγιναν πολλές ζυμώσεις με απώτερο στόχο να βρεθεί μια λύση και να μην πορεύεται ακέφαλη η ΕΟΕ. Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου θα είναι ο Σπύρος Καπράλος, στο κοινό ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν πολλά μέλη της πλευράς του Ισίδωρου Κούβελου, ενώ ο τελευταίος θα είναι πρόεδρος της διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Ευτυχώς τελειώνει το θέμα, γιατί την Τρίτη στην Αρχαία Ολυμπία γίνεται η αφή της Φλόγας για τους Χειμερινούς του 2018.