Ο Σέρχιο Αραούχο, ο φορ της ΑΕΚ, πέρασε ένα κακό βράδυ Κυριακής. Ηταν νευρικός στην Ξάνθη και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ΑΕΚ να κερδίσει, μολονότι αυτή αγωνίστηκε κόντρα στη γηπεδούχο με δυο παίκτες παραπάνω για σχεδόν μισή ώρα. Οταν επέστρεψε στην Αθήνα, τον περίμενε κάτι χειρότερο: διαπίστωσε ότι έγινε ληστεία στο σπίτι του. Νυχτιάτικα.

Νότια

Ο Αραούχο μένει στα νότια προάστια. Τα τελευταία χρόνια αυτά είναι πιο της μόδας για ποδοσφαιριστές και αθλητές: ειδικά όσοι μένουν μόνοι προτιμούν τη Γλυφάδα και τις ομορφιές της παραλιακής από την Κηφισιά και την Εκάλη, που προσφέρεται πιο πολύ για οικογενειάρχες. Αλλά στα νότια υπάρχει ένα κακό: σε παρακολουθούν εύκολα, μαθαίνουν γρήγορα πού μένεις και αν βάλουν στόχο το σπίτι σου, θα το ανοίξουν.

Ποντικοί

Οι κλοπές των σπιτιών των ποδοσφαιριστών και των προπονητών είναι μια παλιά ιστορία: απλά τα τελευταία χρόνια όλα γίνονται συχνότερα. Εναν μήνα πριν, κάποιοι «ποντικοί» είχαν ανοίξει και το σπίτι του προπονητή του Ατρομήτου Ντάμιρ Κάναντι, που επίσης μένει νότια. Μάλιστα του είχαν ρίξει σπρέι, ώστε να συνεχίσει να κοιμάται ατάραχος κι αυτός και η γυναίκα του και σήκωσαν από το σπίτι τα πάντα –του πήραν φεύγοντας και το αυτοκίνητο. Τονίζω ότι έγινε χρήση σπρέι, γιατί μόλις χάσει κανένα ματς ο αήττητος Ατρόμητος κάποιος πονηρός θα πει ότι ο Κάναντι κοιμάται τόσο βαριά στον πάγκο, όσο και στο σπίτι του, φέρνοντας ως απόδειξη την πρόσφατη κλοπή.

Αδεια

Πέρυσι, κλέφτες είχαν μπει και στα σπίτια του Τσόρι και του Καμπιάσο: το ότι γνώριζαν ότι ήταν άδεια, γιατί οι γυναίκες των ποδοσφαιριστών απουσίαζαν, μαρτυρά πως τους παρακολουθούσαν καιρό. Πιθανότατα όλοι οι διαρρήκτες που κάποτε δούλευαν στα βόρεια, δουλεύουν τώρα από τον Αλιμο και κάτω, ίσως γιατί τρόμαξαν από την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας της Κηφισιάς, που κάποτε συνέλαβε με κινηματογραφική επιχείρηση τους δράστες της ληστείας του σπιτιού του Γιώργου Δώνη. Η ξεχασμένη αυτή ιστορία, μάλλον επέβαλε στους κλέφτες σπιτιών ποδοσφαιριστών να αλλάξουν στέκια.

Στόχος

Κανείς ποτέ ποδοσφαιριστής ή προπονητής δεν υπέφερε όσο ο Γιώργος Δώνης από διαρρήξεις. Το 2011-12 του είχαν κλέψει το σπίτι τρεις φορές, δυο την περίοδο των Χριστουγέννων και μια τον Ιούνιο! Ο Δώνης δούλευε τότε στον ΠΑΟΚ. Το κάπως απομονωμένο σπίτι του έγινε εύκολος στόχος. Την πρώτη φορά μπήκαν σε αυτό και σήκωσαν σχεδόν ό,τι βρήκαν στις 26 Δεκεμβρίου. Επέστρεψαν τέσσερις μέρες αργότερα για να ολοκληρώσουν τη δουλειά νυχτιάτικα, ενώ ο προπονητής και η γυναίκα του κοιμόντουσαν: τράπηκαν σε φυγή, όταν χτύπησε ο συναγερμός. Εμειναν λίγο ήσυχοι και επέστρεψαν για να τα σηκώσουν όλα, λίγους μήνες αργότερα, στις 8 Ιουνίου του 2012, όταν ο προπονητής ήταν στη Θεσσαλονίκη.

Ψώνια

Εκείνο το μεσημέρι, δυο άνδρες αλβανικής καταγωγής μπήκαν στο σπίτι οπλισμένοι και ακινητοποίησαν τους δυο μικρούς γιους του Δώνη και τα πεθερικά του. Η τότε σύζυγος του προπονητή κι ο γιος του Χρήστος, που σήμερα όπως και τότε αγωνίζεται στον ΠΑΟ, είχαν βγει για ψώνια και όταν γύρισαν χτύπησαν το κουδούνι, αλλά κανείς δεν τους άνοιξε. Ο Χρήστος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά κι έτρεξε γρήγορα στην πάνω πλευρά της οδού Ζίτσας, όπου βρίσκεται ακόμα σήμερα το σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ειδοποιώντας τον αστυνομικό της φρουράς του ότι κάτι κακό συμβαίνει στο σπίτι του.

Σειρήνες

Στην Κηφισιά συζητάνε ακόμα για τα όσα θεαματικά ακολούθησαν. Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στην περιοχή ένα περιπολικό της Αμεσης Δράσης και μια ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ, που έκαναν το λάθος να χρησιμοποιήσουν τις σειρήνες. Οι δύο κακοποιοί τις άκουσαν, κατάλαβαν πως έχει ειδοποιηθεί η Αστυνομία και βγήκαν από την πίσω πλευρά της μονοκατοικίας παίρνοντας μαζί τους ως «ασπίδα» και όμηρο τον πεθερό του προπονητή.

Πυρά

Οι Αλβανοί, απειλώντας ότι θα εκτελέσουν τον ηλικιωμένο άνδρα, εξαπέλυσαν καταιγισμό πυρών εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν στο πόδι έναν αστυνομικό της Αμεσης Δράσης. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., λειτουργώντας με ψυχραιμία, πέτυχαν αρχικά να σώσουν τη ζωή του πεθερού του Δώνη, αφήνοντας τους δύο δράστες να απομακρυνθούν και μόλις αυτοί απελευθέρωσαν τον όμηρο άρχισαν να τους καταδιώκουν.

Μάντρα

Στη διάρκεια της καταδίωξης συνέλαβαν γρήγορα τον πρώτο, που έσπασε το πόδι του όταν προσπάθησε να πηδήξει μια μάντρα και περικύκλωσαν τον δεύτερο που κρύφτηκε στην αυλή του σπιτιού του πρώην αρχηγού ΓΕΣ, του στρατηγού Κονοφάου. Τον συνέλαβαν έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε. Με όλα αυτά τα θεαματικά πράγματα κανείς σκηνοθέτης δεν ασχολήθηκε τότε. Τώρα, όμως, που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα φέρει για επενδύσεις τους παραγωγούς του Χόλιγουντ, θα γυριστούν ταινίες και για αυτά, αλλά και για τον Αραούχο, τον Κάναντι, τον Τσόρι κ.τ.λ…