Η μνήμη και η σκέψη αποτελούν την πείρα. Στοιχείο σημαντικό για τους υπηρέτες της δημοσιογραφίας που θέλουν να εκφράσουν την ποδοσφαιρική σωφροσύνη.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανέκυψε θέμα μετακόμισης της Εθνικής Ελλάδας από το Γεώργιος Καραϊσκάκης στο Καυτανζόγλειο. Η γόμωση του μηνύματος που εκτοξεύτηκε περιείχε δηλητηριώδη υπονοούμενα για τη συμπεριφορά των φιλάθλων που ενίσχυαν τη Γαλανόλευκη στους αγώνες της από τον Σεπτέμβριο του 2004 μέχρι σήμερα.

Να θυμίσουμε λοιπόν στους χειριστές των αντιαρματικών πως η Εθνική Ελλάδας χρησιμοποιούσε το στάδιο της Θεσσαλονίκης ως έδρα έως τον Απρίλιο του 1997. Τι συνέβη και η ΕΠΟ αποφάσισε να το εγκαταλείψει;

Την παραμονή του αγώνα Ελλάδα – Κροατία, που διεξήχθη στις 30 Απριλίου 1997 για τα προκριματικά του Μουντιάλ, εκατοντάδες οπαδοί του Αρη συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει οι διεθνείς και προκάλεσαν επεισόδια διαμαρτυρόμενοι έτσι για διαιτητικά λάθη εις βάρος της ομάδας τους.

Εναν ακριβώς χρόνο νωρίτερα, στο παιχνίδι με τη Ρωσία, εκτοξεύτηκαν φωτοβολίδες που απείλησαν με τιμωρία την έδρα μας.

Τέτοια επεισόδια ήταν συχνά όπως επίσης οι αποδοκιμασίες εις βάρος διεθνών παικτών που αγωνίζονταν σε αθηναϊκές ομάδες.

Ετσι λοιπόν αποφασίστηκε πως θα ήταν φρονιμότερο οι αγώνες της Εθνικής να μην γίνονται πια στη Θεσσαλονίκη. Για να συμπληρώσουμε το δίπτυχο της πείρας…