Το αν συνεχίσει η εθνική ομάδα να αγωνίζεται στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης και μετά τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, ουδείς μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Ολα θα φανούν αργότερα και οι αρμόδιοι θα κληθούν να λάβουν τις δέουσες αποφάσεις. Καλό, όμως, είναι να έχουμε κατά νου ορισμένα πράγματα ώστε να ξεδιαλύνει ολότελα ένα τοπίο που μοιάζει θολό για κάποιους. Σύμφωνα με ιδιωτικό συμφωνητικό που υπογράφτηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 2016 μεταξύ της Καραϊσκάκης ΑΕ και της τότε διοίκησης της ΕΠΟ (επί προεδρίας Γκιρτζίκη), η Εθνική ομάδα έχει το δικαίωμα – προνόμιο να αγωνίζεται στο Νέο Φάληρο χωρίς να πληρώνει οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Αρα, τα όσα λέγονται για χρηματικές αποζημιώσεις και τα συναφή δεν ισχύουν και άλλωστε, όταν επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του γηπέδου Βασίλη Βασιλειάδη, απάντησε ως εξής: «Ούτε ένα ευρώ δεν εισπράττουμε από την ΕΠΟ για μίσθωμα. Μίσθωμα πληρώνει μόνο ο Ολυμπιακός!».

Αυτό είναι το οικονομικό μέρος της υπόθεσης. Ενα άλλο κομμάτι σχετίζεται με το τι ακριβώς θέλουν οι ποδοσφαιριστές. Γιατί δεν χωρά αντίλογος πως δείχνουν ικανοποιημένοι από τον αγωνιστικό χώρο – χαλί, δεν προκύπτουν εύκολα τραυματισμοί, δεν ταλαιπωρούνται και οι εν γένει ανέσεις τους ικανοποιούν στο έπακρο. Μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές στο παρελθόν δοκίμασε η Εθνική να πάει κάπου αλλού, αγωνίστηκε σε Νέα Φιλαδέλφεια, Καυτανζόγλειο, Κρήτη, Λεωφόρο, ποιος όμως νουνεχής μπορεί να υποστηρίξει ότι οι συγκεκριμένες έδρες ήταν καλύτερες; Η επιλογή, ξαναλέμε, ανήκει στην Ομοσπονδία. Που οφείλει να επιλέγει το καλύτερο διαθέσιμο γήπεδο.

ΕΟΕ

Ο Σπύρος Καπράλος αποδέχεται με ικανοποίηση την επιστολή του Ισίδωρου Κούβελου και στο πλαίσιο της συναίνεσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προτείνει να στελεχωθούν με στελέχη της αντίπαλης παράταξης τρεις από τις σημαντικότερες και πιο νευραλγικές θέσεις της ΕΟΕ, αυτή του α’ αντιπροέδρου, του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας καθώς και του προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας.

Συνεπώς, φαίνεται να ανάβει το πράσινο φως για την επίλυση του θέματος, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τη θέση των άλλων μελών, τόσο από την πλευρά του Σπύρου Καπράλου όσο και από τον Ισίδωρο Κούβελο.

Πάντως, με αφορμή τη συναίνεση των δύο ανδρών, ο Καπράλος ζήτησε από το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπη Νικολάου να προκηρύξει άμεσα εκλογές, ώστε να δοθεί λύση στα διοικητικά της ΕΟΕ.

Ποινή

Πρόστιμο θα επιβληθεί –πιθανότατα –στον Παπανικολάου για τη συμπεριφορά του στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όταν και τον έδιωξε με προορισμό τα αποδυτήρια ο Σφαιρόπουλος. Ο διεθνής φόργουορντ ζήτησε συγγνώμη ενώπιον προπονητή και συμπαικτών και θα αγωνιστεί αύριο κόντρα στην Μπασκόνια σε ματς που θα διεξαχθεί στην Κρήτη.