«Mε τον Καμμένο που τον λέτε οπισθοδρομικό πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης, η ιθαγένεια, περνάει τώρα η ταυτότητα φύλου». Με την απίστευτη αυτή δήλωση, ο έλληνας Πρωθυπουργός επισφράγισε τη χθεσινή κοινοβουλευτική παρουσία του στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, χάρη σε αυτή τη δήλωση, μετατρέπεται σε βασιλιά της παρέλκυσης. Δεν σκαλώνει πουθενά προκειμένου να παρουσιάσει τα πράγματα όπως τον συμφέρουν, ακόμα κι αν χρειαστεί να πει ψέματα (ή μισές αλήθειες, που είναι μεγαλύτερες από ψέματα) ώς και από το βήμα του Κοινοβουλίου.

Ψήφισε ο Καμμένος το σύμφωνο συμβίωσης; Το νομοσχέδιο πέρασε στις 22 Δεκεμβρίου 2015, με 194 ναι. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων. Από τη ΝΔ υπερψήφισαν 19, 29 καταψήφισαν και 27 απείχαν. Από τους ΑΝΕΛ, υπέρ ψήφισαν μόνο τρεις, η Ελενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις. Ο Πάνος Καμμένος απείχε.

Ψήφισε ο Καμμένος διάταξη για την ιθαγένεια; Στις 2 Φεβρουαρίου 2017, σε νομοσχέδιο για τη γλωσσομάθεια, οι βουλευτές κλήθηκαν να επικυρώσουν άρθρο που προέβλεπε τα σχετικά με τη διαδικασία κτήσης ελληνικής ιθαγένειας από ανήλικο αλλοδαπό λόγω φοίτησης σε σχολείο που ακολουθεί το υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΔΗΣΥ, ΚΚΕ. Ο Καμμένος δεν υπήρχε περίπτωση να είναι στη Βουλή, ωστόσο ο εισηγητής εκ μέρους των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης, δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε το συγκεκριμένο άρθρο. Το κόμμα τελικά υπερψήφισε, αφού τον Κατσίκη αντικατέστησε στην ψηφοφορία ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Γενικώς, ο Πάνος Καμμένος βγάζει πάντα την ουρά του απ’ έξω σε ζητήματα που οι προσωπικοί του ψηφοφόροι απεχθάνονται. Ειδικά, πάντως, για το σύμφωνο συμβίωσης, είναι απαραίτητο να υπενθυμίσει κανείς τη μνημειώδη δήλωσή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ενικό», παραμονές της κοινοβουλευτικής συζήτησης για το Σύμφωνο Συμβίωσης, στις 15 Δεκεμβρίου 2015. «Και στη Γερμανία έχουν αποφασίσει να κάνουν οίκο ανοχής για κτηνοβάτες, θέλει ο άλλος να πηγαίνει με σκύλο, με γάτα, με καμήλα, με καμηλοπάρδαλη. Επειδή λοιπόν το κάνουν στη Γερμανία, θα θέλω εγώ να παντρεύεται ο άλλος καμήλα;», είχε απαντήσει σε δημοσιογραφική ερώτηση.

Αυτόν τον εταίρο, ο βασιλιάς του κυνισμού Αλέξης Τσίπρας, βέβαιος ότι τα συνήθη κορόιδα θα τον στηρίξουν ακόμα μια φορά, για να χυδαιολογεί ανενόχλητος περιφρονώντας και τους κανόνες και την κοινή λογική, τον έτριψε ακόμα μια φορά στα μούτρα μας.