Σύμφωνα με έναν κύριο Ντέιβιντ Μιντ, στις 15 Οκτωβρίου έρχεται η Αποκάλυψη διότι ο «Πλανήτης Χ» ή άλλως Νιμπίρου θα περάσει κάπου κοντά, θα επικρατήσει χάος στη Γη κι ούτε ψύλλος στον κόρφο μας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παππά (που είναι αρμόδιος για ζητήματα Διαστήματος…), «το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί ομαλά, οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις κερδίσουμε».

Το προφανές είναι ότι και οι δυο κοροϊδεύουν την κοινωνία.

Αλλά αν έπρεπε, σώνει και καλά, να διαλέξω, πολύ φοβούμαι ότι το σενάριο με τον Νιμπίρου μοιάζει πιο πιθανό.

Βεβαίως ο κύριος Μιντ δεν πέτυχε την ημερομηνία. Υποτίθεται ότι ο Νιμπίρου θα ερχόταν στις 23 Σεπτεμβρίου, αλλά εξ όσων θυμάμαι το μόνο που συνέβη στις 23 Σεπτεμβρίου είναι ότι φάγαμε δύο στο Αγρίνιο.

Κι ο Παππάς όμως δεν πάει πίσω. Ούτε μία φορά δεν έχει πέσει μέσα –πάλι καλά δηλαδή που ο τζόγος είναι αρμοδιότητα Καμμένου.

Υπενθυμίζω ότι τον Μάιο 2015 διαβεβαίωνε πως «μέσα στον Ιούνιο θα έχουμε προχωρήσει με τις άδειες». Τον Φεβρουάριο 2016 το Ινστιτούτο Φλωρεντίας έβγαλε τις άδειες τέσσερις.

Τον Σεπτέμβριο 2016 ο Παππάς πανηγύριζε παρέα με τον Παυλόπουλο ότι έδωσε τις άδειες.

Τον Οκτώβριο 2016 έκλαιγε γιατί τον έκανε ρόμπα το ΣτΕ. Μετά έτρεχε να φτιάξει ΕΣΡ για να διορθώσει τον νόμο που του πέταξαν. Ασε που έδωσε πίσω και τις μπροστάντζες.

Υστερα πήγε σε κάτι διαστημικά στη Γουιάνα κι εφεξής ανακοινώνει κάθε τρεις και λιγάκι ότι «όπου να είναι, έρχονται οι άδειες» –εκείνες που θα είχαν δοθεί τον Ιούνιο 2015 και δόθηκαν τον Σεπτέμβριο 2016.

Τούτων δοθέντων, πιο σίγουρος μου φαίνεται ο Νιμπίρου.

Ασε που έχω μια απορία.

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Παππάς και η Γεροβασίλη διακήρυτταν ότι χάρη στα λεφτά που εισέπραξαν από τους καναλάρχες άνοιξαν παιδικοί σταθμοί, χτίστηκαν νηπιαγωγεία, εγκαινιάστηκαν σχολεία και σιτίζονται καθημερινά δέκα χιλιάδες παιδάκια!

Μπράβο τους. Διότι έτσι είναι οι συριζαίοι. Κιμπάρηδες. Ολα για τα παιδάκια. Και για τη φουκαριάρα τη μάνα τους. Με το χρήμα των άλλων.

Μετά όμως χάλασε η δουλειά και οι άλλοι πήραν πίσω το χρήμα που είχαν δώσει.

Ερωτώ, λοιπόν: Τι έγιναν τα παιδάκια που σιτίζονταν από το χρήμα που εξέλιπε;

Σιτίζονται με κάποιον άλλο τρόπο; Ή μήπως έχουν μείνει έναν χρόνο νηστικά και τότε τα περισσότερα θα έχουν ήδη υποκύψει από την πείνα;

Ζούμε μια ανθρώπινη τραγωδία ή πάλι έλεγε παραμύθια ο υπουργός;