Στην ποδοσφαιρική Ελλάδα υπάρχει μια κόντρα χωρίς προηγούμενο, ένα ακήρυχτος πόλεμος. Δεν μιλάω για αντιπαλότητες ανάμεσα σε ομάδες ή επιχειρηματίες: τέτοιες πάντα θα έχουμε. Μιλάω για τον πόλεμο ανάμεσα στον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια και τα ΜΜΕ που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Ο Κούγιας καιρό τώρα βγάζει ανακοινώσεις, που τα ΜΜΕ έχουν σταματήσει να δημοσιεύουν. Οσο αυτό συμβαίνει, τόσες περισσότερες ανακοινώσεις βγάζει ο γνωστός ποινικολόγος! Ελπίζω κάποια μέρα όλες οι εφημερίδες να εκδώσουν ένα ειδικό ένθετο μόνο με αυτές. Είναι κρίμα να πάνε χαμένες.

Πέντε

Αυτή την εβδομάδα στο site της ΑΕΛ υπάρχουν έξι ανακοινώσεις και πέντε προσωπικές δηλώσεις του μεγαλομετόχου –και είμαστε ακόμα στη μέση της εβδομάδας! Οι ανακοινώσεις αυτές είναι πραγματικά απίστευτες. Σε μια χώρα που κανένας δεν μιλάει με ονοματεπώνυμα, ο Κούγιας, αν θυμώσει μπορεί να βγάλει ανακοίνωση στην οποία να περιγράφει όλη τη ζωή, αυτού που τον εξόργισε. Με ένα πλήθος από λεπτομέρειες.

Θυμούνται

Εβγαλε για παράδειγμα ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών για τον καβγά του με τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Ελ Καντουρί: τον αποδοκιμάζει. Ο Κούγιας απάντησε πως ο ΠΣΑΠ «μέχρι πρότινος είχε πρόεδρο κάποιον Σάκη Δημόπουλο που έχει κάνει περίπου 100 προσφυγές στην καριέρα του (πιο πολλές προσφυγές από τα επαγγελματικά του παιχνίδια, όλα βέβαια από την Β’ Εθνική και κάτω), ταμία (…) ένα Συρίγο κουνιάδο του πρώην προέδρου, (…) και γενικό γραμματέα τον κουμπάρο τους Πούλο, αυτόν που έδειρε τον νομικό τους σύμβουλο Μανώλη Αληφραγκή»! Αμφιβάλλω αν και οι ίδιοι ακόμα όλα αυτά τα θυμούνται!

Ακτινογραφία

Δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσει κάποιος αρνητικά για τον Κούγια κι αυτός να του απαντήσει με γενικότητες: η απάντηση θα είναι λεπτομερέστατη. Στον ΠΑΟΚ π.χ. που διαμαρτυρήθηκε για την κυριακάτικη διαιτησία του Κατσικογιάννη απάντησε ως εξής: «Η έκθεση ενός εκ των εντιμοτέρων διαιτητών που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, του κ. Σπυρόπουλου της ΕΠΣ Φθιώτιδας, παρατηρητού διαιτησίας στον αγώνα ΑΕΛ – ΠΑΟΚ, αποτελεί απόλυτη διακωμώδηση των όσων δήλωσε ο κ. Σαββίδης. Ο παρατηρητής Σπυρόπουλος παρέπεμψε τον διαιτητή Κατσικογιάννη, όχι γιατί αδίκησε τον ΠΑΟΚ, όπως ισχυρίστηκε ο Σαββίδης, αλλά γιατί δεν απέβαλε από το 34ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Σαμπράνο, ο οποίος με εγκληματική αγκωνιά έσπασε την μύτη του Σάντι Κρίζμαν, ο οποίος έπαιξε 60 λεπτά με σπασμένη μύτη και σήμερα υπεβλήθη σε πολύωρη επέμβαση, εξαιτίας της οποίας θα απέχει τουλάχιστον 15 ημέρες από αγώνες». Οι τυχεροί μπορεί να δουν και τις ακτινογραφίες.

Αληταράς

Λεπτομερέστατη είναι και η ανακοίνωση εναντίον του κ. Ιβάν Σαββίδη, που το περασμένο Σάββατο δήλωσε ότι «ο Κούγιας χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης». Αφού αποκαλύπτει ότι ο Σαββίδης του άφησε κάποτε μήνυμα για να γίνει δικηγόρος του, του διαμαρτύρεται για την συμπεριφορά του Ελ Καντουρί. Είναι λέει «ένας αληταράς ξένος ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι λίγες μέρες στην Ελλάδα, αλλά φαίνεται ότι πρόλαβε να μάθει τι έπαθε ο Γιάννης Ευαγγελόπουλος, μάνατζερ του Τζανδάρη, από τον υπάλληλο του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ και τους κακοποιούς οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν, τι έπαθε ο κορυφαίος έλληνας προπονητής Γιώργος Δώνης για να υποχρεωθεί να λύσει το συμβόλαιό του, τι έπαθαν ο ευπατρίδης Γιάννης Αλαφούζος κι ο Παναθηναϊκός, αλλά κι ο Δημήτρης Μελισσανίδης και η ΑΕΚ για να πάρει επιτέλους ο ΠΑΟΚ ένα Κύπελλο και να πάψουν οι υπερήφανοι οπαδοί του να χλευάζουν τον Ιβάν!». Προσθέτει μάλιστα πως ο ίδιος «δεν είναι Παπαθανασάκης που του πετάνε τριακόσια χιλιάρικα και να τον ξεφτιλίζουν, ξεφτιλίζοντας και τον ιστορικό Ηρακλή», ούτε μέλος της διοίκησης του Αρη που δεν τόλμησε να κάνει καταγγελία όταν ο υιός Σαββίδης «πήγε ξημερώματα στο γήπεδο Χαριλάου για να παίξει τον ύμνο του ΠΑΟΚ κοροϊδεύοντας»! Είναι κρίμα που δεν υπάρχει ένας Ομηρος να συνθέσει με τέτοιο υλικό νέα έπη!

Ηλικίες

Εξίσου καυστικός είναι και όταν αναφέρεται σε εσωτερικά ζητήματα της ΑΕΛ, όπως για παράδειγμα ένα συλλαλητήριο εναντίον του, που έκαναν οι οπαδοί της ομάδας. «Διάβασα τις ηλικίες όσων πήραν μέρος στο συλλαλητήριο και σας ενημερώνω ότι η Εισαγγελία Ανηλίκων Λαρίσης ερευνά την διάπραξη του αδικήματος της αποπλανήσεως ανηλίκων κατά συρροή» αναφέρει, προσθέτοντας ότι οι παρόντες σε αυτό «δεν γέμιζαν ούτε πούλμαν».

Φόρα

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν αυτές τις ανακοινώσεις τις γράφει μόνος: παρατηρώ ωστόσο ότι κανείς σε αυτές δεν απαντά. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι όλοι φοβούνται πως αν το κάνουν, θα υπάρξει νέος βομβαρδισμός δηλώσεων –ο Κούγιας είναι ανεξάντλητος. Η ερώτηση είναι αν έχει δίκιο σε όσα υποστηρίζει. Η απάντηση είναι προφανώς η σιωπή όσων πιάνει στο στόμα του. Οι πιο πολλοί νομίζω ψάχνουν τα περίφημα χίλια ποτάμια, που λέγεται πως ξεπλένουν. Με τη φόρα που έχει πάρει ο Κούγιας θα τα χρειαστούμε όλοι μας…