Είναι μακρά η λίστα όσων προπονητών βρίσκονται στο ταμείο ανεργίας. Ποιον να θυμηθούμε και να αναφέρουμε; Τον Αναστό; Τον Τσιώλη; Τον Ελευθερόπουλο; Τον Δέλλα; Κάποιοι, μάλιστα, βαρέθηκαν να περιμένουν μήπως και αδειάσει κάποιος πάγκος και, θέλοντας και μη, ρίχνουν ματιές στο εξωτερικό. Οπως έπραξε ο Κολοσσός που βρίσκεται στην Ιταλία με απώτερο σκοπό να του ανοίξει μια πόρτα. Εκεί έκανε καριέρα και έφτιαξε παραπάνω το όνομά του ως παίκτης, αυτό βλέπει και τώρα για το μέλλον του. Λέγεται ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη Ρετζιάνα, ομάδα τρίτης κατηγορίας. Δεν είναι κακό να αρχίζεις από τα χαμηλά. Ειδικά αν πιστεύεις ότι μπορείς να εξελιχθείς, δεν πρέπει να αφήσεις την ευκαιρία.

Μπαράζ

Σε διπλούς αγώνες θα λύσουν τις (όποιες) διαφορές τους Συρία και Αυστραλία. Οι Αυστραλοί του ομογενούς, άλλοτε κόουτς της Παναχαϊκής, Αγγελου Ποστέκογλου ευελπιστούν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα στη Μαλαισία από την ομάδα της Συρίας. Με τη ρεβάνς στην ήπειρό τους, εκτιμούν ότι έχουν τον πρώτο λόγο για το επόμενο μπαράζ με θέα τα τελικά της Ρωσίας.

Το αντίο

ενός σπουδαίου

Αυτή η είδηση δεν θα μπορούσε να περάσει επ’ ουδενί στα ψιλά. Ετών 97 ήταν ο Ηλίας Σταφυλίδης που πέθανε, έχοντας γράψει ιστορία με την πράσινη φανέλα. Ως αρχηγός του Παναθηναϊκού οδήγησε το Τριφύλλι το 1949 στον τελικό με αντίπαλο την ΑΕΚ. Κεντρικός μπακ ήταν στα νιάτα του, αλλά τα χρόνια πέρασαν και έκοψε τις επαφές με τα παιδιά του ΠΑΟ που άλλωστε «όλοι είναι ξένοι». Πού το είπε; Πότε το είπε; Στην τελευταία του συνέντευξη που δόθηκε στα «ΝΕΑ», τον περασμένο Μάρτιο. Με ένα ποδήλατο γυρνούσε στους δρόμους της Νέας Μάκρης ο Σταφυλίδης, ένας άνθρωπος που ένωσε το χθες με το σήμερα σε μια κουβέντα όπου ξεχείλιζαν οι αναμνήσεις.

Πετρούνιας

«Η προσμονή των Ελλήνων για τον αγώνα μου είναι αυτό που μου δίνει δύναμη και θα νιώθω σαν να είναι ο τελικός στην Ελλάδα». Αυτό δήλωσε ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στους κρίκους, που πέρασε πρώτος και καλύτερος στον τελικό του Σαββάτου στο Μόντρεαλ, όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο τού παγκόσμιου πρωταθλητή. Και φυσικά αναμένει ξανά τη στήριξη στην προσπάθειά του από τους ομογενείς του Καναδά.

Στο σφυρί

Ετοιμος να ξεπουλήσει τα ενθύμια και τα τρόπαια μιας σημαντικής καριέρας εμφανίζεται ο άλλοτε θρύλος του τένις Μπόρις Μπέκερ. Ο Μπουμ Μπουμ των κορτ χρωστάει πολλά και ψάχνεται μήπως και βρει μια λύση. Τα λάθη πληρώνονται συνήθως με τόκο…