Το ένα προϋποθέτει την ύπαρξη του άλλου: δεν μπορείς να είσαι αριστερός χωρίς να είσαι συγχρόνως αντιδεξιός. Στην πολιτική όμως δεν αρκεί να πυροβολείς τον αναγνωρισμένο εχθρό. Πρέπει να μαστιγώνεις και τον θεωρητικό σύμμαχο. Και αυτό έκανε η Φώφη Γεννηματά λανσάροντας έναν νεολογισμό που θα μπορούσε να κάνει και καριέρα. «Δεν θα αφήσουμε –είπε –η fake Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντήσει τις προοδευτικές ιδέες και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Αν είναι αλήθεια ότι είχε προλάβει ένα κάποιο ΠΑΣΟΚ να συκοφαντήσει πρώτο τις «ιδέες και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού», άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει πως είναι ακριβώς αυτό που του προσάπτει η Φώφη Γεννηματά. Μια fake Αριστερά που έχει συκοφαντήσει σε τέτοιον βαθμό τις ιδέες της και τις αξίες της αυθεντικής Αριστεράς ώστε υποχρέωσε ακόμη και δεξιούς, όπως είναι η Νίκη Κεραμέως και ο Κωστής Χατζηδάκης, να υπερασπιστούν την αγνότητά της και να καταγγείλουν την κακομεταχείρισή της στα χέρια των συριζαίων.

Τίποτε δεν δείχνει ότι δεν θα συνεχίσουν να το κάνουν –πότε ο στρατηγικός σύμβουλος, άλλοτε οι υπουργοί που χυδαιολογούν ως απολογητές του ακροδεξιού εταίρου τους, τώρα ο νέος επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Μαξίμου, καμιά φορά και ο ίδιος ο αρχηγός τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγεται με πρόσωπα που αδυνατούν σχεδόν οργανικά να εκπροσωπήσουν το σύστημα αξιών της Αριστεράς. Να πείσουν όχι μόνο ότι δεν είναι fake, αλλά ότι, εκτός από αντιδεξιοί, αντιπασόκ και αντίπαλοι όποιων δεν είναι μαζί τους, έχουν υπάρξει και αριστεροί.