Αυτή τη χρονιά ξεπετάχθηκαν για τα καλά η Κατερίνα Στεφανίδη και η Μαρία Σάκκαρη. Ναι, η άλτρια του επί κοντώ ήταν χρυσή ολυμπιονίκης, ωστόσο τη σεζόν που διανύουμε έδειξε σε όλους ότι αποτελεί την κυρίαρχη των αιθέρων. Οσο για την τενίστρια, έβαλε πλώρη για υψηλές διακρίσεις και θέσεις στον σχετικό πίνακα και με την προέλασή της στην Κίνα επιβεβαιώνει τη σπουδαία εξέλιξή της. Θα λέγαμε και την αφοσίωσή της σε σκληρή δουλειά και προπόνηση. Και αν ρίξουμε μια ματιά καλύτερα, διαπιστώνουμε ένα κοινό ανάμεσα στα κορίτσια: αμφότερες οι αθλήτριες επέλεξαν να προπονούνται στο εξωτερικό, προφανώς γιατί έκριναν ότι μακριά από την Ελλάδα οι συνθήκες είναι καλύτερες και ευνοούν τη βελτίωσή τους. Η μία (Κατερίνα) προπονείται με τον Κρίερ, η άλλη (Μαρία) με τον παλιό, πολύ καλό τενίστα Γιόχανσον. Θυμίζουν ίσως τους νέους που φεύγουν αναζητώντας τις ευκαιρίες έξω από την πατρίδα. Φυσικά και δεν είναι κακό. Οταν ψάχνεις και θέλεις να επενδύσεις στο ατομικό σου ταλέντο, μπορείς να επιλέξεις ό,τι θεωρείς εσύ καλύτερο. Κάπως έτσι, τόσο η Στεφανίδη, όσο και η Σάκκαρη, εκπροσωπούν και διαφημίζουν παντού και πάντα την Ελλάδα.

Νέοι

Μεγάλη έκπληξη ένιωσαν, λέει, όλοι με την απόφαση του Τάκη Λεμονή να χρησιμοποιήσει βασικό τον Νικολάου κόντρα στη Γηραιά Κυρία. Γιατί, αλήθεια; Στα 19 του βρίσκεται ο παίκτης, πάει να πει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία. Αρκεί να του τη δώσουν. Το έκανε πέρυσι ο Μπέντο και άφησε χρυσάφι στον Ολυμπιακό, το πράττει τώρα και ο Λεμονής που θα «ανοίξει» το ρόστερ. Αλλωστε, πότε θα διαπιστώσουμε την αξία των νιάτων αν δεν τα δοκιμάσουμε; Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, οι νέοι οφείλουν να μάχονται το παλιό!

Αποζημίωση

Θα θυμάστε, ασφαλώς, τον πικρό χωρισμό της ΑΕΚ με τον Κετσπάγια. Χθες, η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών επιδίκασε στον τεχνικό το ποσό των 104.000 ευρώ. Δεν είναι λίγα. Ο Τιμούρ «δικό μας παιδί ήταν», αλλά σιγά που θα άφηνε τα χρήματα…

Kρίκοι

«Ανυπομονώ να αγωνιστώ. Η εμφάνιση που έκανα στη Γαλλία, μου έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση, γιατί με μία τέτοια εκτέλεση δεν νομίζω ότι υπάρχει αθλητής να με ξεπεράσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο εαυτός μου. Αυτό που χρειάζεται να κάνω είναι να πετύχω ξανά μία ανάλογη εκτέλεση ή και ακόμα καλύτερη».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον χρυσό ολυμπιονίκη μας στους κρίκους, Λευτέρη Πετρούνια, που τη Δευτέρα μπαίνει στον προκριματικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Μόντρεαλ με στόχο και πάλι (τι άλλο;) την κορυφή.