Οσοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν διότι η Vodafone (υπό νέα διεύθυνση επισημαίνω, για όσους μπορούν να ανιχνεύσουν τι σημαίνει αυτό…) αρνήθηκε ουσιαστικά να διεξαγάγει τις εκλογές για την ανάδειξη ηγέτη της Κεντροαριστεράς, ας κρατήσουν τους χορούς τους! Εως σήμερα τουλάχιστον. Οπότε θα απαντήσει στην επιτροπή Αλιβιζάτου ένας ακόμη πάροχος κινητής τηλεφωνίας, η Wind.

Διότι, κόντρα στη ναρκοθέτηση της διαδικασίας από τη Vodafone (ζήτησε τα… μαλλιά της κεφαλής της και δήλωσε αδυναμία και να διεξαγάγει τις εκλογές πριν από τον Φεβρουάριο…) φαίνεται πως η Wind θα μπορέσει να φέρει εις πέρας το εγχείρημα. Μάλιστα και με πολύ λιγότερα χρήματα, αναφέρουν οι πληροφορίες μου, σε σχέση με όσα (μαλλιά της κεφαλής της, όπως προανέφερα) ζήτησε η Vodafone, ούτε το ένα τρίτο δεν θα ζητήσει! Μιλάμε η μέρα με τη νύχτα δηλαδή για τα γλίσχρα οικονομικά του χώρου.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πιθανότατα θα γίνει είναι οι εκλογές, αντί της 5ης Νοεμβρίου, να μετακινηθούν κατά ένα μήνα και να πραγματοποιηθούν μέσα στον Δεκέμβριο. Θα απαντήσει σήμερα η Wind, πιθανότατα το απόγευμα, οπότε και θα ξέρουμε με σιγουριά.

Πρέπει πάντως να σημειώσω ότι η Vodafone, παρότι προ έτους περίπου διενήργησε τις εκλογές στη ΝΔ αντί ενός ποσού της τάξεως των 750.000 ευρώ, από την Κεντροαριστερά ζήτησε «τουλάχιστον» 900.000 ευρώ και μετάθεση των εκλογών για τον Φεβρουάριο, προκειμένου, υποστήριξε στον κ. Αλιβιζάτο, να είναι απολύτως έτοιμη –λες και πέρυσι που έκανε αντίστοιχες εκλογές στη ΝουΔού ήταν ανέτοιμη.

Το αφήνω ασχολίαστο όλο αυτό εννοείται…

Οπως γίνεται στα έργα

Η χαρά ΣΥΡΙΖΑ – ΝουΔού για τα προσκόμματα στην ψηφοφορία για την Κεντροαριστερά, όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να περιγραφεί. Τα ηλεκτρονικά μέσα που ελέγχουν έγραφαν μέχρι και για… φραγή στην ψηφοφορία, και δεν αναφέρω καν λέξεις και φράσεις όπως «ναυάγιο», «στον αέρα η Κεντροαριστερά», «ματαιώνονται οι εκλογές», «άπατο το εγχείρημα» και άλλα τέτοια υπέροχα της κατηγορίας «θέλει η …»κοπέλα» να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει».

Οπως και να έχει το πράγμα, έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολη αυτή η ιστορία, προφανώς θα γίνει δυσκολότερη, αλλά στο τέλος θα νικήσουν οι καλοί. Ετσι δεν γίνεται στα έργα;

Υπογραφή και έλεγχος

Στο μεταξύ, εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τους υποψήφιους αρχηγούς της Κεντροαριστεράς και το γραφείο Νίκου Αλιβιζάτου, που προΐσταται όλης αυτής της διαδικασίας, έχει παραλάβει μόνο 4 φακέλους με τις 1.000 υπογραφές που απαιτούνται προκειμένου κάποιος να μπει στη λίστα των υποψηφίων. Οι υπόλοιποι έξι υποψήφιοι για την αρχηγία δεν έχουν προσέλθει να τις καταθέσουν. Υποθέτω ότι αυτό θα συμβεί σήμερα. Αλλά ενημερωτικά αναφέρω ότι ακόμη και αυτοί που θα προσκομίσουν χίλιες υπογραφές κάτω από την αίτησή τους για να περιληφθούν στη λίστα των υποψηφίων, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι θα ανακηρυχθούν και υποψήφιοι. Και τούτο διότι, σύμφωνα με την επιτροπή Αλιβιζάτου, θα προηγηθεί πιστοποίηση των υποψηφίων από την επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει μέσα στην προσεχή εβδομάδα. Επίσης το γραφείου του Νίκου Αλιβιζάτου κάνει δειγματοληπτικό έλεγχο επί των υπογραφών, για να διαπιστώσει ότι πραγματικά προτείνουν τον υποψήφιο που… προτείνουν και δεν είναι καμιά… αντιγραφή από τον τηλεφωνικό κατάλογο!

Οχι πως έχω κανένα στοιχείο για το θέμα αυτό, αλλά είναι πράγματα που γίνονται, δεν γίνονται;

Με την ουρά στα σκέλια

Μέσα στους πολλούς πόνους που μπορώ να καταλάβω είναι και αυτοί του Νικόλα Καρανίκα και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, του οποίου απαξιώ και να αναφέρω το όνομα –«δεν τον βλέπω», λέμε –οι οποίοι διαολόστειλαν προ δεκαημέρου και κάτι την Eldorado Gold, εκφράζοντας, υποτίθεται, το λαϊκό αίσθημα.

Αυτή όμως όχι μόνο δεν φεύγει, αλλά, όπως ανακοίνωσε χθες, μένει στην Ελλάδα γιατί έχει έναν εποικοδομητικό διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση. Το οποίο σε πολύ απλά ελληνικά σημαίνει ένα πράγμα: ότι η αγέρωχη ελληνική κυβέρνηση, που όρθωσε περήφανη το ανάστημά της απέναντι στο εκβιαστικό τελεσίγραφο της εταιρείας αυτής, όχι μόνο έκανε πίσω, αλλά τη βλέπω να σκουπίζει και τα πόδια στο χαλάκι τής Ελληνικός Χρυσός με το βλέμμα χαμηλωμένο και την ουρά στα σκέλια.

Δέκα ημέρες κράτησε η… αντίσταση και τώρα πίσω. Σχολή δημιουργούν οι άνθρωποι…

Ασυγχώρητος

Αυτός ο υπουργός, του οποίου το όνομα απαξιώ και να αναφέρω, βγήκε σε ένα ραδιόφωνο στην Κρήτη και άρχισε πάλι να πιπιλάει την καραμέλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και να την πέφτει και άσχημα στη Δικαιοσύνη, διότι πήγε ο δύστυχος μάρτυρας υπεράσπισης του Βαξεβάνη στη μήνυση που του έκανε η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Λίνα Νικολοπούλου και τον έκαψε τον άνθρωπο. Εφαγε οκτώ μήνες.

Γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από το περιβάλλον του κ. Στουρνάρα, συνεργάτης του οποίου δήλωσε καθαρά και ξάστερα τα ακόλουθα:

«Ο γνωστός υβριστής της Δικαιοσύνης Παύλος Πολάκης παραληρεί και πάλι επί δικαίων και αδίκων. Φαίνεται ότι η παρουσία του στα δικαστήρια για να υποστηρίξει τον έτερο υβριστή, ο οποίος καταδικάστηκε, δεν του έγινε μάθημα».

Ανεπίδεκτος, κύριε μου, ανεπίδεκτος και γι’ αυτό ασυγχώρητος, που λέει και ο 11880 ή κάποιος από όλους αυτούς τέλος πάντων…

Κολλημένος στην καρέκλα

Το καλό το νέο είναι ότι ο Κουρουμπλής, ο Παναγιώτης ο Κουρουμπλής με το μεγάλο σόι, ο πατριώτης μου από το Ματσούκι Ιωαννίνων και όχι από το Αγρίνιο (εκεί εκλέγεται), δεν παραιτείται. Το είπε ο ίδιος έμπλεος οργής και σε κατάσταση ροκ, διότι αυτός, και τα λοιπά, ουδέποτε θα εκβίαζε τον Τσίπρα με ανεξαρτητοποίηση αν ο πρόεδρος Αλέξης τον εκπαραθύρωνε από την κυβέρνηση.

Ως γνωστόν, δεν τα κάνει αυτά ο Παναγιώτης. Συνήθως δηλαδή δεν τα κάνει. Το ότι παλιότερα την έκανε του Γιώργου για να μην ψηφίσει τάχατες το Μνημόνιο, δεν θα του το κοπανάμε και μια ζωή που πήγε ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε ακόμη χειρότερο Μνημόνιο. Εντάξει;

Μια «βρώμικη» υπόθεση

Μόνο αν βρει τον χρόνο, τώρα που δεν παραιτείται και παραμένει εκεί στον αιώνα τον άπαντα υπουργός, ας μας πει, τι είναι αυτά που καταγγέλλει εκείνη η ΠΕΝΕΝ για το ποιος κρύβεται πίσω από το πλοίο-περιβαλλοντική βόμβα που βρώμισε τον Σαρωνικό. Ποιος είναι ο επιχειρηματίας και ποια η εταιρεία. «Το λιμάνι βοά» υποστηρίζει η ΠΕΝΕΝ και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα και τον επιχειρηματία και την εταιρεία του. Επιτέλους, αν συμβαίνει αυτό, αγγίζει τα όρια της συγκάλυψης η υπόθεση. Και κάτι ακόμη: ο Κουρουμπλής υποστηρίζει ότι απευθύνθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν ξέρω γιατί το έκανε, και αν το έκανε καλώς έπραξε. Η κυρία Δημητρίου, όταν με το καλό ξεμπερδέψει με τις αναιρέσεις στις αθωωτικές του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, μπορεί να ασχοληθεί και με το συγκεκριμένο. Τι; Οχι;

Απλή αριθμητική

Δέχθηκα τα παράπονα του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας εκκαθαριστών PQH (και όχι PWH…) Κώστα Μητρόπουλου για όσα έγραψα εν σχέσει με τις ενστάσεις που υπάρχουν αναφορικά με τον ηλεκτρονικό εκπλειστηριασμό της περιουσίας των κουφαριών των τραπεζών που είτε έκλεισαν είτε αφομοιώθηκαν από τις συστημικές τράπεζες. Ο συνομιλητής μου υπεραμύνθηκε της διαδικασίας την οποία έχει προκρίνει η εταιρία PQH (ταυτόχρονος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για σειρά ακινήτων) υποστηρίζοντας ότι αυτό θα αυξήσει το τίμημα.

Χθες εκπλειστηριάστηκαν τέσσερα ακίνητα και μετά το τέλος της διαδικασίας μού τηλεφώνησε για να μου αναγγείλει το επιτυχές του εγχειρήματος. Τα ακίνητα λοιπόν πουλήθηκαν περίπου 28,53 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά συγκρίνοντας προσεκτικά τις τιμές εκκίνησης με το τελικό τίμημα που δόθηκε, διαπιστώνει κανείς ότι μόλις 460.000 ευρώ ήταν το συνολικό όφελος. Νομίζω ποσό σημαντικά μικρό, περίπου 16% για ένα πακέτο ακινήτων που η τιμή εκκίνησής τους είχε καθοριστεί στα 28,070 εκατομμύρια.

Διερωτώμαι, δεν το ξέρω, απορία το έχω, αν το κάθε ακίνητο εκπλειστηριαζόταν μόνο του, δεν θα ανέβαινε περισσότερο το τίμημά του; Διερωτώμαι, το ξαναλέω…