Δύο οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν σε αυτές τις (πρώτες) αναμετρήσεις Κυπέλλου: ο Παναγιώτης Ταχτσίδης και ο Δημήτρης Λημνιός. Ο πρώτος, χαφ του Ολυμπιακού, ταλαιπωρήθηκε εδώ και εβδομάδες από τραυματισμό που τελικά ξεπέρασε. Αγωνίστηκε κόντρα στον Αστέρα την Τρίτη και πείθει ότι στην πορεία της σεζόν θα βοηθήσει με τα καλά του πόδια, το ύψος και την ποιότητά του στη γραμμή των χαφ. Οσο για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, ο Στανόγιεβιτς τον είχε βγάλει εκτός rotation και δεν είχε πρόβλημα να φύγει. Ο Λουτσέσκου όμως τόνισε πως τον υπολογίζει και ο πιτσιρικάς που κόστισε περί τα 700 χιλιάρικα στον ΠΑΟΚ (να μην το ξεχνάμε αυτό) σίγουρα θα αναζητήσει την ευκαιρία του. Γιατί οι ομάδες θέλουν οξυγόνο έχοντας τόσες υποχρεώσεις μπροστά τους.

Τελικός

Πριν από λίγες ημέρες έγιναν τα εγκαίνια του υπέροχου νέου «σπιτιού» της Ατλέτικο Μαδρίτης, του Μετροπολιτάνο. Μάλιστα, η UEFA ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του γηπέδου και για τοπ παιχνίδια και μάλιστα, ήδη ορίστηκε η έδρα του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ το 2019: στο Μετροπολιτάνο! Οσοι επιθυμείτε, ετοιμάστε τις εκδρομές σας.

Μπλέξιμο

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η γαλλική «Λε Μοντ» και η όλη υπόθεση μυρίζει σκάνδαλο. Προσέξτε: η επιτροπή δεοντολογίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (επικεφαλής ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν), εξετάζει την αδιαφανή οικονομική σχέση που φέρεται ότι είχε ο Σεργκέι Μπούμπκα –ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ και αντιπρόεδρος της IAAF –σε υπόθεση που αφορά χρηματισμό για την ανάθεση των Αγώνων του 2016 στο Ρίο. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για υπόθεση για την οποία ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Κάρλος Νούζμαν (παλιός βραζιλιάνος ολυμπιονίκης του βόλεϊ) βρίσκεται σε καθεστώς κράτησης. Η «Λε Μοντ» αναφέρει ότι στις 18 Ιουνίου 2009, ο Μπούμπκα κατέθεσε 45.000 δολάρια στην υπεράκτια εταιρεία New Mills Investments Ltd (έδρα η νήσος Νέβις). Δικαιούχος ήταν ο Βαλεντίν Μπαλαχνίτσεφ. Ηταν ο ταμίας της IAAF επί προεδρίας Λαμίν Ντιάκ. Ταυτόχρονα, ο Μπούμπκα έκανε ακόμα μία κατάθεση (45.033 δολάρια) στην Pamodzi Sports, στην οποία δικαιούχος ήταν ο γιος του Λαμίν Ντιάκ, Πάπα Μασάτα. Τονίζεται πως η έρευνα έχει επεκταθεί και στη διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάθεση των Αγώνων του 2020 στο Τόκιο, με τον Μπούμπκα να βρίσκεται σε δεινή θέση και μπορεί να οδηγηθεί μέχρι και εκτός IAAF. Ποιος τελικά είναι αμόλυντος στον δαιδαλώδη κόσμο του Ολυμπιακού κινήματος; Γιατί εδώ έχουμε ένα αστέρι που πέφτει, πέφτει…