Ο Πρωθυπουργός πρέπει να αισθάνθηκε άσχημα, χθες το πρωί, βλέποντας τους εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός να συγκρούονται με την Αστυνομία, που προσπαθούσε να τους εμποδίσει να εισβάλουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια, σε υπουργεία και σε υπηρεσίες δικαιούνται να εισβάλλουν οι ίδιοι οι συριζαίοι, άντε και οι Ρουβίκωνες. Οι οργισμένοι εργάτες είναι για τον Πρωθυπουργό μια εικόνα απεχθής, επειδή είναι εικόνα κόντρα σε αυτή που πάει να χτίσει για τον εαυτό του. Τα φωσφοριζέ ρούχα των μεταλλωρύχων, η οργή τους δημιουργούν έντονη αντίθεση με το χαμογελαστό πρόσωπό του, πάνω από το κάτασπρο πουκάμισο του νεόπλουτου.

Θα πρέπει να υπέστη σοκ. Τόσος κόπος, τόσες περιοδείες, ο Μακρόν μετά της συζύγου του, ολόκληρη Πνύκα, κοτζάμ ΔΕΘ, όλα θα πήγαιναν χαμένα για μια παλιοεπένδυση; Θα πρέπει να οργίστηκε, μπορεί να έριξε και καμιά κλωτσιά στον Καρανίκα –ως πιστός στον αρχηγό, εκείνος, είναι βέβαιο ότι θα έπνιξε τον πόνο. Προφανώς πήρε τον Γιώργο Σταθάκη και του παρήγγειλε να καλμάρει την Eldorado Gold και τους εργαζομένους –πράγμα που έγινε αυθωρεί, αφού ο υπουργός, ασυνήθιστη ώρα για τις συνήθειές του, κήρυξε ανακωχή με την επένδυση της Χαλκιδικής, ανακοίνωσε την έκδοση αδειών για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας και χρύσωσε το χάπι της (αδιευκρίνιστης, ούτως ή άλλως) διαδικασίας διαιτησίας.

Ολα αυτά ήταν απαραίτητα προκαταρκτικά για την εκ νέου θριαμβευτική είσοδο στο προσκήνιο του Ναπολέοντος Τσίπρα. Αυτή τη φορά, με τους επιτελείς του, αυτούς που θα δρομολογήσουν την ανάπτυξη. Εσπευσμένα, η Task Force ήρθε να βάλει μπροστά τις μηχανές –για να βγάλει νέες φωτογενείς φωτογραφίες ο ηγέτης.

Σπουδαία πρόσωπα απαρτίζουν αυτή την Task Force, όλα δοκιμασμένα. Ο Γιάννης Δραγασάκης (επίδοξος τραπεζίτης), ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (ο άνθρωπος που ήλπιζε στο παράλληλο νόμισμα και το Grexit), o ανιψιός του Θρασύβουλου Τσακαλώτου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης που θέλει τα ΕΣΠΑ να τα παίρνει έτσι, χωρίς πρόγραμμα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Χρήστος Σπίρτζης… Ανάμεσά τους και ο Στέργιος Πιτσιόρλας, άνθρωπος της αγοράς, σε ένα ακόμα crash test ειδικών αντοχών –και μπράβο του.

Κάπως έτσι, η φωτογένεια επανεγκαταστάθηκε στο προσκήνιο ως ανάπτυξη. Δεν θα μείνει για πολύ. Ηδη τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από το τροπικό δάσος, στον αρχαιολογικό τόπο του Ελληνικού.