Αν ο Γαβρόγλου ήταν ΝΔ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2017 08:00 |

Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα. Ή μήπως οι αμαρτίες των τέκνων παιδεύουν τους γονείς; Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ των ΑΕΙ της Πάτρας υπερασπίστηκε τους 106 που παρέδωσαν την ίδια εργασία. Η ΝΔ αναγκάστηκε να αδειάσει την Τοπική της επειδή χαλάει το κεντρικό της αφήγημα περί αριστείας και τήρησης των κανόνων. Κι ύστερα ήρθε η συριζαϊκή φοιτητική οργάνωση να ενημερώσει το φιλοθέαμον κοινό ότι τα «παιδιά της ΟΝΝΕΔ» έχουν εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς «αδιαφάνειας και συναλλαγής» και απεργάζονται τη «μετάβαση» σε ένα «καθεστώς ιδιωτικών πανεπιστημίων». Κι ενώ παραλίγο οι συριζαίοι να βγουν από πάνω, μίλησε χθες ο Κώστας Γαβρόγλου. «Εάν εγώ ήμουν ΝΔ», είπε, «δεν θα έκανα αυτά τα διοικητικά μέτρα, θα τους ανάγκαζα να κάνουν μια ημερίδα να συζητήσουν το θέμα αντιγραφής». Η πρόταση είναι αναμφίβολα μέσα στο ρεπερτόριο του υπουργού. Το flower power ύφος, εξάλλου, του χρησιμεύει σε ένα χαρτοφυλάκιο που το κόμμα του θέλει να έχει όλους τους ενδιαφερομένους ικανοποιημένους. Και τους καθηγητές, και τους φοιτητές, και κυρίως τους συνδικαλιστές. Ο Γαβρόγλου, κοινώς, βλέπει πιο μπροστά από τον μέσο συριζαίο φοιτητή, που απλά είδε μια ευκαιρία να επιτεθεί στη ΝΔ.

Κι η ΔΑΠ Γαβρόγλου

Αν βλέπουν κάτι, πάντως, όλοι οι υπόλοιποι από αυτή την ιστορία - και κυρίως όσα δήλωσαν γραπτώς και προφορικώς νεολαίες και κεφαλή του υπουργείου - είναι πως, παρά τις μεταρρυθμιστικές κορόνες, τα κόμματα μοιάζουν να μην έχουν εγκαταλείψει την πολιτική α λα αμφιθέατρο. Για να το πούμε αλλιώς, συνεχίζουν να προετοιμάζουν μέσω του σωλήνα των κομματικών τους παρατάξεων στα πανεπιστήμια στελέχη σαν κι αυτά που ήδη έχουν στους κόλπους τους. Νέα μόνο στην ηλικία. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, φέρ' ειπείν, καταδίκασε το περιστατικό, μιας και στην Πειραιώς ενοχλήθηκαν, πρόσθεσε ωστόσο και την πρόταση «οι εκάστοτε κυρώσεις, όμως, πρέπει να είναι αναλογικές του κάθε παραπτώματος και όχι εξοντωτικές». Για να μην ενοχληθούν μάλλον και τα τσικό του κόμματος και γραφθούν σε άλλη νεολαία. Η δε ΠΑΣΠ καταδίκασε την έλλειψη σεβασμού στο γράμμα του κανονισμού, αλλά από την άλλη μας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «αναδεικνύεται και το θέμα συμμετοχής των φοιτητών στη συζήτηση των ακαδημαϊκών θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα». Αν μη τι άλλο, οι εν λόγω γαλάζιοι και πράσινοι νεολαίοι μοιάζουν έτοιμοι να στρατολογηθούν από τον Γαβρόγλου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
1
......
14/09/2017 20:45
...... ο Γαβρόγλου το μόνο που κάνει είναι να επιμένει στις από κάθε άποψη ανεδαφικές και ξεπερασμένες απόψεις του .... στις προσεγγίσεις της δεκαετίας του 1980 λες και οι μεταγενέστερες εξελίξεις σε επίπεδο Κοινωνίας κακώς υπήρξαν ή υπάρχουν.... για παράδειγμα υπερασπίζεται ένα διάτρητο άσυλο και από την άλλη κατηγορεί τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ επειδή δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τους μαστροπούς και εμπόρους ναρκωτικών που δρουν στους χώρους του Πανεπιστημίου.... και έτσι προφανώς γίνεται η σοβαρότερη αιτία για να οδεύσουμε ταχύτατα στα ιδιωτικά Πενεπιστήμια.... χωρίς να το θέλει ; η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι έχει πλήρη επίγνωση ....... δυστυχώς ........