Οι μεγαλύτεροι ψεύτες του ποδοσφαίρου είναι οι αριθμοί. Στην περίπτωση του λαοφιλούς αθλήματος, όσο επισημότερα σερβίρονται τόσο λιγότερη εντύπωση προκαλούν. Οπως πράττει λόγου χάρη η UEFA, με τη στατιστική της για τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάζοντας τα στοιχεία που δίνει για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Σπόρτινγκ εύκολα μπορεί κανείς να παραπλανηθεί και να πιστέψει πως οι Ερυθρόλευκοι ήταν οι μεγάλοι νικητές της αναμέτρησης.

Προσέξτε: η κατοχή της μπάλας ήταν 54-46 για τον Ολυμπιακό. Στο ημίχρονο, όταν οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με 3-0 και

απείλησαν με ιστορική συντριβή τον Ολυμπιακό, η κατοχή για τους Ερυθρολεύκους έφτασε το 59%!

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και πέτυχε δύο γκολ, ωστόσο η κατοχή της μπάλας εμφανίζεται μοιρασμένη για τις δύο ομάδες.

Τα ποσοστά στις ολοκληρωμένες πάσες ήταν για τον Ολυμπιακό 87% και για τη Σπόρτινγκ 83% . Επίσης οι συνολικές προσπάθειες για γκολ του πρωταθλητή Ελλάδας ήταν 13, έναντι 11 των Λεόντων. Σε ατομικό επίπεδο, ο Μπιορν Ενγκελς είχε το ασύλληπτο ποσοστό 98% στις ολοκληρωμένες πάσες. Από τις 56 πάσες που επιχείρησε, η μπάλα κατέληξε σε πόδια συμπαίκτη του 55 φορές.

Επίσης, κανένας παίκτης του Ολυμπιακού από τους 11 που ξεκίνησαν δεν είχε ποσοστό κάτω του 81%. Κι όμως, οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν ηττημένοι από το γήπεδο.