Ορισμένα πράγματα στη ζωή είναι καρμικά. Πάρτε για παράδειγμα τον παίκτη – φαινόμενο του 40ού Ευρωμπάσκετ Λάουρι Μαρκάανεν της Φινλανδίας. Δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά ο πατέρας του Πέεκα είναι πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας με 129 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών. Η μητέρα του Ρίικα έπαιξε στην Εθνική Γυναικών.
Ο αδερφός του Εερο είναι διεθνής επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και φέτος αγωνίζεται ως δανεικός από την ΑΙΚ Στοκχόλμης στην Ντιναμό Δρέσδης. Και ο τρίτος αδερφός Μίικα θα έκανε καριέρα στο μπάσκετ, αλλά σταμάτησε λόγω σοβαρών τραυματισμών.

Η σύγκριση με Γιάννη και Νοβίτσκι

Ο Μαρκάανεν, τον οποίο η Εθνική Ανδρών αντιμετώπισε χθες στο Ελσίνκι, παρομοιάζεται από όλους με τον μεγάλο γερμανό σταρ του ΝΒΑ Ντιρκ Νοβίτσκι. Με μια διαφορά όμως. Στην ηλικία του, ο Νοβίτσκι δεν ήξερε πού πατούσε και πού βρισκόταν. Προσέξτε και μια ομοιότητα τόσο με τον Νοβίτσκι όσο και με τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο. Κάποια παιδιά είναι γραφτό να παίξουν μόνο στο ΝΒΑ. Είχε έρθει, λοιπόν, μια ισπανική ομάδα να τον υπογράψει για επτά χρόνια σε ηλικία 16 ετών και εκείνος αρνήθηκε με την εξήγηση ότι οι γονείς του δεν έχουν ανάγκη τα χρήματα.

Το κρίσιμο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

Χθες πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Α1 μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη και μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση, γεγονός που έκανε πολύ κόσμο να πιστέψει ότι η ΕΡΤ πήρε τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων των ένδεκα ομάδων πλην Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ (που έχει η Cosmote TV). Σαφώς και η λογική λέει ότι κάποια στιγμή θα επέλθει συμφωνία. Αρκετές μικρομεσαίες ομάδες, ωστόσο, εκφράζουν δυσαρέσκεια για το οικονομικό σκέλος και σύμφωνα με ένα ακραίο σενάριο ενδέχεται να καθυστερήσει ακόμη και η έναρξη του πρωταθλήματος.