Οσο καιγόταν ο τόπος και λαμπάδιαζαν τα δάση, ουδείς εκ της λαοπροβλήτου κυβερνήσεως εθεάθη. Μούγγα στη στρούγκα.

Μόνο ο Κύριος (κατ’ ευφημισμόν) Πολ@κης (στις άσκημες λέξεις επιβάλλεται να αντικαθιστούμε τα γράμματα με το περιώνυμο «@»), ο κύριος Πολ@κης επαναλαμβάνω ανέβασε στον λογαριασμό του μια προσωπική άποψη, ότι τις φωτιές της άναψε ο Σκάι. Ο Αλαφούζος συγκεκριμένα, που κυκλοφορούσε μ’ ένα τηλεοπτικό στουπί τίγκα στην κηροζίνη κι έβαζε μπουρλότο.

Ο δε κύριος Πρωθυπουργός άφαντος. Είχε κρεμάσει στα κάγκελα του Μαξίμου ένα στρατσόχαρτο «ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΕ ΛΙΓΟ» και..

…μην τον είδατε, τον απαντήσατε τον Λύγκο τον λεβέντη…

και τον είδαμε, τον απαντήσαμε με το που έσβησαν τα πάντα.

Εν ριπή οφθαλμού ζαλώθηκε το άσπρο πουκάμισο (φορώ και μαύρο δεν θα βάψω) και βγήκε στις κατακαμένες βουνοκορφές συνοδεία αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, στους οποίους εξηγούσε πώς έσβησαν τη φωτιά.

Πήγαινε να μιλήσει ο έρημος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, τον διέκοπτε ευθαρσώς ο Λύγκος ο λεβέντης και του υπεδείκνυε «από δω ξεκίνησε η φωτιά. Εδώ τη σταματήσατε, πιο κάτω αριστερά, αν σκύψετε, θα δείτε το σημείο όπου παραλίγο να καείτε ζωντανός, να σας φιλήσω αρχηγέ μου» και όρμαγε φίλαγε τον άλλον, τον διοικητή των ΕΜΑΚ.

Ολο αυτό τώρα σε απευθείας σύνδεση μπροστά σε όλες τις κάμερες από τα βοθροκάναλα όπως αποκαλεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς ο κύριος, με συγχωρείτε για την έκφραση, Πολ@κης, εκτός βεβαίως από τον Σκάι και τον Αntenna, που είναι αντιπαθητικοί και ως άλλος Τραμπ «Οξω εσείς απ’ την παράγκα». Εμ, έχει να μοιάσει.

Κατόπιν όμως, όταν ηρέμησε μας εξήγησε με τα ίδια του τα χέρια (δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, όταν ο Πρωθυπουργός μας θέλει κάτι να πει στα ελληνικά και δεν του βγαίνει, καταφεύγει στη νοηματική) ότι τα στρέμματα που κάηκαν ήταν 15.000, δηλαδή δέκα φορές λιγότερα απ’ τις πυρκαγιές του 2009. Διότι αυτή η κυβέρνηση της ακυβερνησίας δεν συγκρίνει ό,τι κάνει με αυτό που έχει εξαγγείλει. Οχι. Συγκρίνει με αυτά που κάναν οι προηγούμενοι.

Βέβαια το Αστεροσκοπείο διαψεύδει και λέει ότι τα στρέμματα που κάηκαν ήταν 27.000, αλλά ποιον θα πιστέψουμε τώρα. Τον επιστήμονα ή τον Πρωθυπουργό;

Τον Πρωθυπουργό. Τον Πρωθυπουργό που κάνει το μαύρο άσπρο. Ασπρος λόγος κάτασπρος κι απ’ τον ήλιο ξεξασπρότερος.

Εμένα όμως άλλο μου κάνει εντύπωση. Η ολοκληρωτική εξαφάνιση του κυρίου Κ@μμένου. Πώς έχασε την ευκαιρία αυτός ο φιλοπόλεμος χαρακτήρ να ντυθεί πυροσβέστης με την απαστράπτουσα περικεφαλαία και τη μάνικα στο χέρι, γιατί όπως και να το κάνεις ο καμένος τη φωτιά δεν τη φοβάται.

Εμείς πρέπει να φοβόμαστε, γιατί μ’ αυτόν τον θίασο ποικιλιών που έχουμε μπλέξει, μπορεί να έσβησαν τα δάση, αλλά τώρα με το που θα μπει το φθινόπωρο θα έχουμε άλλη μια καταστροφική φωτιά.

Φωτιά στα μπατζάκια μας.