Πόσες φορές πρέπει να επαναληφθεί ένα γεγονός ώστε να μη θεωρείται σύμπτωση;

Στην περίπτωση των κορυφαίων σπρίντερ εκκρεμεί το ερώτημα που αφορά τον Γιουσέιν Μπολτ.

Στην κούρσα της μιας ανάσας μόλις πέντε αθλητές έχουν καταφέρει να καλύψουν τα 100 μέτρα σε χρόνο κάτω από τα 9,79» δεύτερα. Πρώτος απ’ όλους ο Μπολτ με 9,58» και ακολούθως οι Τάισον Γκέι (9,69»), Μπλέικ (9,69»), Πάουελ (9,72») και Τζάστιν Γκάτλιν (9,74»).

Πέρυσι τον Ιούνιο αποκαλύφθηκε πως ένας κορυφαίος τζαμαϊκάνος σπρίντερ που πήρε χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008 βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία.

Οι ιδρωτοποιοί αδένες των ηγετών της IAAF τέθηκαν σε υπερλειτουργία υπό τον φόβο πως ο ντοπαρισμένος αθλητής μπορεί να ήταν ο μεσσίας του στίβου Γιουσέιν Μπολτ. Τελικά ήταν ο Νέστα Κάρτερ. Συναθλητής του Μπολτ σε όλες τις σκυταλοδρομίες που θριάμβευσε η Τζαμάικα. Η πρώτη κλωστή του πουλόβερ τραβήχτηκε όταν το χρυσό της σκυταλοδρομίας του 2008 αφαιρέθηκε από τον Μπολτ και την παρέα του.

Το σημείωμα ωστόσο που ακολουθεί τον αστερίσκο για τους πέντε σπρίντερ που έχουν κατέβει τα 9,79» έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Από τους πέντε μόνο ο Μπολτ δεν έχει πιαστεί στα δίχτυα των συστήματος για την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης. Η Αστραπή, που έξαφνα έχασε την ενέργειά της στα 30 της χρόνια. Η Ιστορία διδάσκει ακόμα και το μέλλον.