Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αγγελοσκιάζονται και ο Μπαχ πανηγυρίζει. Ενα σκάνδαλο μεγατόνων παρουσιάζεται ως τριμερής επιτυχία: του Παρισιού, του Λος Αντζελες και της ΔΟΕ. Η ψηφοφορία της ολομέλειας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την ανάδειξη της πόλης που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2024 μετατράπηκε σε ανατολίτικο παζάρι ανάμεσα σε Γάλλους, Αμερικανούς και Αθανάτους. Η έλλειψη ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση, η οποία πλέον έχει χάσει την αίγλη της στη σκιά της εμπορευματοποίησης και του ντόπινγκ, τρομοκράτησε την αγία ολυμπιακή οικογένεια.

Βοστώνη, Ρώμη, Βουδαπέστη και Αμβούργο είχαν αποσύρει το ενδιαφέρον τους για τους Αγώνες του 2024, λόγω των αλλεργιών που προκαλούν στους κατοίκους τους οι αναφορές στην πολυδάπανη και χωρίς ουσία πια αθλητική διοργάνωση.

Η καραμέλα της κληρονομιάς που αφήνουν οι Αγώνες έχει λιώσει από καιρό στα στόματα των μεγαλοεργολάβων και των μεσαζόντων, που πλουτίζουν με τα λεφτά των φορολογουμένων.

Το Λος Αντζελες διεκδικούσε τη διοργάνωση του 2024, αλλά παίρνοντας κάποια εκατομμύρια παραπάνω από τη ΔΟΕ δέχτηκε να μετατεθεί τέσσερα χρόνια αργότερα. Ούτε ψηφοφορίες ούτε δωράκια ούτε υποσχέσεις. Μια απλή συναλλαγή.

Κι έτσι έμειναν όλοι ευχαριστημένοι. Και ο Μακρόν που πήρε τη διοργάνωση του 2024 χωρίς να ιδρώσει τη φανέλα, και ο Τραμπ που έτσι κι αλλιώς δεν θα είναι πρόεδρος το 2028, και ο Μπαχ που εξασφάλισε πως τουλάχιστον για 11 ακόμα χρόνια θα υπάρχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Για αργότερα, βλέπουμε…