Για όλα υπάρχει εξήγηση. Ακόμα και για το ακαριαίο follow up του Ρουβίκωνα στα επεισόδια της Ερμού. Σπεύδω να ξεκαθαρίσω, πριν αρχίσω να εικοτολογώ για τη φάση στο Κοινοβούλιο, ότι τα άτομα αυτά δεν τα βρίσκω καθόλου κότες. Απεναντίας. Εκτιμώ τα αναλόγως μη βίαια γιουρούσια τους και θαυμάζω την εφευρετικότητα που επιδεικνύουν άπαξ και αποφασίσουν να μουντάρουν. Το βασικό πάντως είναι η εκπληκτική τους δεινότητα να παράγουν γεγονός χωρίς στην πραγματικότητα να έχει γίνει τίποτα. Λίγο ευφάνταστο flashmob δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Χρειάζεται ωστόσο ένας κάποιος ζήλος για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο. Λίγος ενθουσιασμός, λίγο challenge, ένα κάποιο commitment, (ας μου επιτραπεί η έκφραση). Και πίστη, ναι πίστη, αφενός στο impact που θα έχει η προσπάθεια και αφετέρου στο benefit που θα διαχυθεί σ’ ολόκληρη την κοινωνία.

Οπότε, την προσοχή σας παρακαλώ. Νομίζω ότι κάτι μας διδάσκει επ’ αυτού ο λαϊκός μας πολιτισμός! «Αυτό το γράμμα πρέπει να κάνει το γύρο του κόσμου. Μην το πετάς, θα σου κάνει πολύ καλό. Ο Αγιος Νεκτάριος θα σε ανταμείψει σε 45 ημέρες. Το γνήσιο αντίγραφο είναι στην Αγγλία. Πρέπει να το στείλεις σε άλλους είκοσι. Αυτό το γράμμα δεν πρέπει να μείνει στα χέρια σου πάνω από 96 ώρες. Ενας υπάλληλος αεροπορίας πήρε 700 λίρες και τις έχασε επειδή έσπασε την αλυσίδα. Ωστόσο, πριν το θάνατο της γυναίκας του, είχε κερδίσει στο λαχείο 5.000.000. Πήρε τα χρήματα όταν αποφάσισε να στείλει το γράμμα. Η αλυσίδα ήρθε από τη Βενεζουέλα. Την έγραψε ένας Ιεραπόστολος από την Ν. Αμερική. Ενας άλλος πήρε την επιστολή και είπε στη γραμματέα του να κάνει 20 αντίγραφα και να τα ταχυδρομήσει. Σε λίγες ημέρες κέρδισε 2.000.000 δολάρια. Κάποιος άλλος που πήρε την επιστολή και την ξέχασε, έχασε τη δουλειά του. Αργότερα ταχυδρόμησε 20 αντίγραφα. Λίγες ημέρες μετά βρήκε πολύ καλύτερη δουλειά. Κάποιος που πήρε την επιστολή και την πέταξε, σε λίγες μέρες πέθανε».

ΥΓ. Η επιστολή του Αγίου Νεκταρίου είναι 100% αυθεντική. Αντιγράψτε την και ταχυδρομήστε την είκοσι φορές, μαζί με τη σάλτσα της εισαγωγής, εννοείται.