Κοστούμι κομμένο και ραμμένο από τον Μαρίνο Ουζουνίδη φορά πλέον ο Παναθηναϊκός. Τα στοιχεία που έδειξαν οι Πράσινοι στο πρώτο επίσημο φετινό τους παιχνίδι με αντίπαλο τον εφιάλτη τους, την ομάδα της Γκαμπάλα, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Οι παίκτες του έπεφταν με αποφασιστικότητα στα πόδια των αντιπάλων, ασκούσαν πρέσινγκ και εμφάνιζαν με μεγάλη συχνότητα εναλλαγές στη χρωματική παλέτα των επιθέσεων. Εγινε επίσης κατανοητό πως ο Χουλτ ωρίμασε αγωνιστικά και βρίσκεται στη φάση της μεταμόρφωσής του σε ηγέτη της ομάδας.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι η ποιότητα των νέων παικτών. Ο Αλτμαν είναι ικανός χειριστής της μπάλας, ο Λουτσιάνο βγάζει πάθος και ο Καμπέσας αποτελεσματικότητα.

Το κοστούμι βέβαια θέλει ακόμα κάποιες διορθώσεις. Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε πολλά νεκρά διαστήματα που με αντιπάλους υψηλότερου βαθμού δυσκολίας θα του στοίχιζαν. Ισως αυτό να οφείλεται στην κούραση των παικτών από την προετοιμασία και τις υψηλές θερμοκρασίες. Κοντός ψαλμός…

Εμφανίστηκε επίσης ευάλωτος στις αντεπιθέσεις λόγω κακής δυσλειτουργίας της μεσαίας γραμμής.

Ο αγωνιστικός ισολογισμός πάντως εμφανίζει κέρδη τα οποία μπορούν να αυξηθούν. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης γνωρίζει πια καλά την ομάδα του, ξέρει τα θετικά και κυρίως τα αρνητικά της, ενώ έχει το πλεονέκτημα να δουλέψει με νέους παίκτες που είναι δικής του επιλογής.

Μια πρόκριση επί της Γκαμπάλα θα προσθέσει επίσης σε αυτοπεποίθηση. Σε αντίθετη περίπτωση, το κοστούμι θα αποκτήσει νωρίς νωρίς μπαλώματα.