Η διασφάλιση του κύρους της Δικαιοσύνης είναι πρωταρχικής σημασίας σε μια κοινωνία για λόγους προφανείς. Ο πλέον βασικός από αυτούς είναι πως μόνο όταν στέκεται στο ύψος της η δικαστική εξουσία εμπεδώνονται στους πολίτες τα συναισθήματα του σεβασμού και της ασφάλειας που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του κράτους δικαίου.

Το τελευταίο διάστημα έγινε προσπάθεια να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης από εκείνα τα μέλη της κυβέρνησης που κινήθηκαν πέρα από κάθε κανόνα και όριο της συνταγματικής τάξης. Απέναντι σε αυτές τις αδιανόητες επιθέσεις εις βάρος των δικαστικών δεν αντέδρασαν μόνο οι δικαστικές ενώσεις και –για πρώτη φορά –ο πρόεδρος του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου, αλλά ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Φαίνεται πως η επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν άκουσε τίποτε. Και πήρε τη σκυτάλη από εκεί που την είχαν αφήσει οι ασχημονούντες υπουργοί για να εξαπολύσει τη δική της επίθεση στους πρώην συναδέλφους της, φτάνοντας στο σημείο να τους κατηγορήσει για κομματικά παιχνίδια, αλλά και να ψέξει τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας επειδή εμφανίστηκε με την τήβεννό του στη δραματική δήλωσή του, μολονότι κι εκείνη είχε πράξει το ίδιο ως συνδικαλίστρια. Μπορεί να πιστεύει ότι έτσι προσφέρει καλές υπηρεσίες στην κυβέρνηση –αυτή τη φορά από τη θέση της κυβερνητικής υπαλλήλου. Εξακολουθεί όμως να προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στη Δικαιοσύνη.