Επιτέλους, ένα βότσαλο ταράζει τα λιμνάζοντα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η «Αγια-Σοφιά», η οποία ανταγωνιζόταν όλα αυτά τα χρόνια τον θρύλο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά και η ολοκλήρωσή της θα γεμίσει δύναμη τα κιτρινόμαυρα φτερά του Δικέφαλου Αετού.

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο της νέας εποχής της ομάδας, θα συσπειρώσει τον κόσμο της που θα γεμίσει τις εξέδρες και θα δώσει νέα ώθηση στην ποδοσφαιρική ψυχοσύνθεσή της.

Η δυναμική που θα δημιουργηθεί θα συμπαρασύρει το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα βελτιώσει τον ανταγωνισμό, θα αυξήσει την ποιότητα και θα πιέσει και άλλες ομάδες είτε να κατασκευάσουν νέα γήπεδα είτε να βελτιώσουν τα υπάρχοντα.

Η εικόνα μιας γεμάτης «Αγια-Σοφιάς» που θα σπρώχνει τους παίκτες προς τη νίκη θα δημιουργήσει μια νέα τάση, θα κάνει ξανά μόδα την έξοδο στο γήπεδο και θα προσελκύσει χορηγούς και χρήματα για όλες τις ελληνικές ομάδες.

Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του νέου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έπρεπε να έχεις μπάρμπα στον Ολυμπιακό για να βρεις εισιτήριο. Ο Δαφνοστεφανωμένος αναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά και πέτυχε επικές νίκες επί διάσημων αντιπάλων στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως η Λίβερπουλ, η Ρεάλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Αρσεναλ, η Ντόρτμουντ, η Ατλέτικο, η Γιουβέντους. Δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι ανταγωνιστές του δεν ακολούθησαν τότε τον βηματισμό του. Ποτέ όμως δεν είναι αργά.