Αυτός που θέλει να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα πρέπει να γνωρίζει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.

Οι φίλοι της ΑΕΚ στάθηκαν χθες άτυχοι. Οχι μόνο γιατί είδαν την ομάδα τους να ηττάται με 2-0 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να αποχαιρετά νωρίς νωρίς τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά –κυρίως –γιατί είδαν το χάος που τη χωρίζει από τον Ολυμπιακό.

Ο φανατισμός έχει δηλητηριάσει τη σκέψη και έχει ντύσει την αλήθεια με το ένδυμα του ψεύδους.

Η εικόνα της ΑΕΚ στο Σπύρος Λούης προκαλούσε θλίψη. Περισσότερη απογοήτευση όμως σκόρπισε ο προπονητής της Μανόλο Χιμένεθ όταν προσπάθησε με τις δηλώσεις του να αλλοιώσει την πραγματικότητα. Η ΑΕΚ ήταν μία ομάδα για λύπηση. Χωρίς δύναμη, νεύρο, αυτοπεποίθηση, αγωνιστικό πλάνο. Αυτό που εξέπεμπε ήταν η πρόθεση να μη δεχτεί γκολ και από εκεί και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει. Εχει βεβαίως ένα ελαφρυντικό. Τα δέκα χρόνια απουσίας της από την κορυφαία διοργάνωση προκάλεσαν μια αφυδάτωση στην ποδοσφαιρική της σκέψη, την οποία ας ελπίσουμε πως θα καταφέρει να αντιστρέψει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ποδοσφαιρικός κάμπος του Ολυμπιακού ωστόσο, συνεχίζει να αρδεύεται και να καρποφορεί. Ο Δαφνοστεφανωμένος, παίζοντας στο 60% των δυνατοτήτων του και χωρίς τον μαέστρο του Κώστα Φορτούνη, έδειξε εμπράκτως πως ανήκει στην ελίτ της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Γιατί, όπως ξέρει να πουλά, έτσι ξέρει και να αγοράζει παίκτες.