Ψυχανεμίζομαι πως η σύλληψη του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και του υιού του, τους οποίους βαρύνουν σωρεία κατηγοριών, έβαλε ιδέες στους ημεδαπούς βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορεί να θεωρεί τυχαία η χρονική στιγμή της δραστηριοποίησης 22 εξ αυτών, που ξαφνικά ανακάλυψαν το «ερεβώδες σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την ανοχή των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Σε ερώτηση που απευθύνουν προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού οι 22, αναφέρονται σε διαπλοκή του παράνομου στοιχηματισμού και των στημένων αναμετρήσεων με τον κιτρινισμό των οπαδικών εντύπων και την αμφιλεγόμενη διαιτησία «όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του Τύπου».

Τα άλλα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πολύ πιο σοβαρά θέματα, εκτός ποδοσφαίρου, να υποθέσω πως μετατρέπονται σε γαργάρα λόγω της διπολικής διαταραχής από την οποία πάσχει το πολιτικό μας σύστημα.

Το πιο ωραίο της υπόθεσης είναι η ευαισθητοποίηση των συριζαίων βουλευτών για τον κίνδυνο αποκλεισμού των ελληνικών συλλόγων και της Εθνικής από τις διεθνείς διοργανώσεις. Μα καλά, δεν τους ενημέρωσε κανείς πως η εμμονική διάθεση του Σταύρου Κοντονή να «καθαρίσει» ο ίδιος προσωπικά το ελληνικό ποδόσφαιρο λίγο έλειψε να στοιχίσει τον διεθνή αποκλεισμό του, με εκείνη την ανεκδιήγητη απόφασή του για διακοπή του Κυπέλλου;

Πόσα να αντέξει πια του κασίδη το κεφάλι.